Hlavní obsah

19. ročník Ústeckého autosalonu je za dveřmi

Novinky, Jindřich Kovář

Kdo si nechce nechat ujít letošní Ústecký autosalon, musí v sobotu 23. září vyrazit do areálu praktického vyučování Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí. Připravený program určitě zaujme nejen tatínky, zvláště dětské návštěvníky, kteří mají vstup zdarma, čeká mnoho zajímavého.

Foto: Jindřich Kovář

Plakát letošního ročníku Ústeckého autosalonu a Ekomobility

Článek

Zdá se to neuvěřitelné, ale tradice oblíbeného Ústeckého autosalonu se nezadržitelně blíží magickému číslu 20. Za tu obdivuhodnou řádku let si tato regionálně nejvýznamnější akce tohoto typu získala pověst výborně zorganizované akce s atraktivním programem. Také letos si tým Střední školy automobilní Ústí nad Orlicí připravil pro návštěvníky zajímavé téma centrální výstavy, středobodem expozice budou šestiválcové stroje.

Zvláště v dnešní době, kdy automobilnímu průmyslu vládne downsizing a drtivá většina výrobců se spokojí s maximálně čtyřválcovými agregáty, bude připravená výstava vyloženě pohlazením na duši motoristických nadšenců, kteří mohou s nostalgií zavzpomínat na doby, kdy motory neměly víc turbodmychadel než válců.

Tím samozřejmě výčet připravených expozicí nekončí, již tradičně proběhne připojená výstava vozidel s alternativním pohonem Ekomobilita, výrobci a prodejci nových vozidel předvedou svou aktuální nabídku a určitě na návštěvníky čeká řada dalších neméně zajímavých, někdy i překvapivých expozic.

Zvláště příznivci motosportu jistě ocení osobní účast dvou našich legend, svůj motocyklový tým představí reprezentant Československa v šestidenní Jiří Pošík a s dakarskou Tatrou dorazí Martin Kolomý. Zajímavým strojem se chce pochlubit i místní výrobce motocyklů Moto FGR a ani Armáda ČR se určitě nenechá zahanbit a předvede něco ze své techniky.

Celá akce je zároveň také prvním Dnem otevřených dveří školy v tomto školním roce, proto i případní zájemci o studium získají všechny potřebné informace v hale 1. ročníku, která je pro tento účel každoročně využívána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám