Hlavní obsah

12. Čarodějnice v Týništi nad Orlicí budou letos úplně jiné

Novinky, Dana Dobešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní Čarodějnice v Týništi nad Orlicí budou úplně jiné, než jste byli zvyklí. Budou větší, zábavnější, budou blíž (přímo v centru na Mírovém i Tyršově náměstí), bude mnohem více programu, kapel, zábavy pro děti i občerstvení.

Foto: Dana Dobešová

Plakát

Článek

Budou na náměstí

Hlavní podium 12. Čarodějnic v Týništi nad Orlicí bude letos na Mírovém náměstí, kde bude dost prostoru pro posezení i tanec, hudební program už od 15 hodin a spousta jiných možností zábavy pro dospělé i pro děti. Kromě toho bude nedaleko odtud stát také druhé pódium, na Tyršově náměstí (před Kulturním centrem), kde vystoupí dalších 5 kapel.

Aby akce hladce proběhla, organizátoři žádají majitele aut, kteří bydlí nebo pracují v prostoru obou náměstí, aby pro odpoledne a večer 30. dubna využili jiná parkovací stání.

Budou i pro děti

O organizaci her a soutěží pro naše nejmenší se letos stará především DDM Týniště nad Orlicí. Od 16:30 začne pod kostelem Čarodějná cesta, kde mohou děti soutěžit o různé ceny. Další ceny mohou získat v anketě Miss Čarodějnice, která bude vyhlášena v 19:30 na hlavním podiu.

Kromě toho budou na náměstí k dispozici projížďky kočárem, skákací hrad, ukázky virtuální reality a hasičské techniky. Samozřejmostí je opékání na zahradě DDM (buřty s sebou!) a velká čarodějnická hranice! Bude toho spousta!

Bude co jíst (a pít...)

Na náměstí vyroste kromě podia také velký stan s občerstvením, točit se bude Plzeňský Prazdroj, podávat se bude výborná káva, domácí medovina a spousta jiných nápojů.

Kromě tradičních festivalových dobrot budou v nabídce také trdelníky, bramborové spirálky, škvarkové tyčinky, ale také vegetariánské a veganské speciality. Na akci tak můžete určitě přijít i s prázdným žaludkem.

Bude hudba!

Jak už bylo několikrát zmíněno, na akci vystoupí celkem 10 kapel na dvou pódiích a postarají se o hudební program od 14:45 až do půlnoci. Skupiny budou střídavě vystupovat na Mírovém a Tyršově náměstí, takže kdo bude chtít, stihne všechno.

A na koho se můžeme těšit? Vystoupí mladé kapely Warování a Tight Trail, rockoví Marry B, kluci z Natřije, oblíbení Brass Avenue s týnišťským bubeníkem Vítkem Skaličkou, festivaly protřelí Queens of Everything, kapela z budoucnosti Bert & Friends, držitelé dvou letošních Andělů, kapela The Atavists, domácí Band-a-SKA, ale především Wohnout.

Budou zadarmo!

A ještě upozornění pro motoristy: Celé centrum bude uzavřené - vy, kteří jste nuceni na akci přijet autem, cedulemi a pořadateli budete navigováni na záchytné parkoviště – louku Na Bělidle (kde stávají kolotoče) nebo můžete využít jakákoliv přípustná parkovací místa v Týništi nad Orlicí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám