Hlavní obsah

Ženy používají o Vánocích třikrát více make-upu než obyčejně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liverpool

Vánoce jsou svátky klidu, míru a výrazného make-upu. Vyplývá to z britského průzkumu, podle něhož si ženy na obličej aplikují před vánočním večírkem či sváteční oslavou až dvanáct kosmetických výrobků. To je třikrát více než při líčení v jinou část roku.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční líčení zabere nejvíce času.

Článek

V běžný den v průběhu roku si ženy aplikují pouze čtyři produkty určené k líčení a kolem osmi přípravků pro významné večery a události vyjma Vánoc.

Zvyšuje se tak přirozeně i čas strávený před zrcadlem, pro normální každodenní líčení stačí ženám asi dvacet minut, pro významné události aplikují make-up čtyřicet minut a pro vánoční party a oslavu dokonce celou hodinu.

„Čtveřici nezbytností pro většinu roku tvoří řasenka, podklad, zdravíčko a lesk na rty,“ tvrdí autoři průzkumu ze společnosti Debenhams.

Pro významnější líčení přibývá oční linka, rtěnka, stíny a bronzový pudr. O Vánocích se přidávají nalepovací řasy, třpytky, rozjasňovač a fixační sprej, který udržuje líčení beze změny delší dobu.

V prosinci ženy také vyrážejí na večírky mnohem častěji než v jinou část roku a spotřebují toho měsíce nejvíce kosmetiky.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám