Hlavní obsah

Vánoční trhy v ČR: Brno, Olomouc a další města lákají na adventní akce

Novinky, mim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen v Praze se konají adventní trhy. Kdy a kde najdete v Česku ty nejkrásnější? Našich deset tipů vám může posloužit jako odrazový můstek pro plánování vánočních výletů po naší vlasti.

Foto: Profimedia.cz

Vánoční trhy

Článek

1. Brno

Živá hudba, bary, chutná gastronomie, dárečky. V jihomoravské metropoli si můžete užít vánočních trhů hned několik. Nejdéle trvají ty na náměstí Svobody a Dominikánském náměstí, a to od 29. listopadu 2019 do 5. ledna 2020. Před Štědrým dnem končí ty na Zelném trhu a Moravském náměstí.

2. Hradec Králové

Bramboráky, klobásy, grog. Knížky, kožešinové výrobky, bižuterie. Na vánočních trzích v Hradci Králové, které se konají od 13. prosince do 21. prosince 2019 na Masarykově náměstí, seženete všechno, včetně vánoční nálady.

Vánoční trhy v Praze: Kdy a kam zajít na svařák a trdelník

Vánoce

3. Cheb

Ježíškova dílna, zvonkohra, kluziště, vůně svařeného vína. Od 30. listopadu do 26. prosince 2019 můžete na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad navštívit vánoční trhy, kde zažijete tu pravou sváteční náladu.

4. Olomouc

Od 12. prosince do 15. prosince 2019 najdete na výstavišti Flora v olomouckých Smetanových sadech trhy, na kterých pořídíte vánoční ozdoby, cukrovinky i vánoční stromky. Připravena bude i salaš s ovečkami a kozami.

10 nejlepších vánočních filmů pro pravou sváteční atmosféru

Vánoce

5. Znojmo

Přijďte si poslechnout koledy, zabruslit si a dát si něco dobrého na vánoční trhy ve Znojmě, které se od 1. prosince do 22. prosince 2019 konají na místním Masarykově náměstí. Sváteční náladu podpoří i kulturní program.

6. Karlovy Vary

Karlovy Vary stojí za návštěvu nejen během slavného filmového festivalu. Jeďte tam na výlet třeba ve vánočním čase. V centru u Mlýnské kolonády budou od hotelu Thermal až po Grandhotel Pupp od 30. listopadu do 26. prosince 2019 stát stánky vánočních trhů plné svátečních dobrot a suvenýrů. V rámci akce proběhne i několik hudebních vystoupení.

Tipy na drobnosti, které pod stromečkem potěší a moc nestojí

Vánoce

7. Český Krumlov

Koledy, pohádková atmosféra a řemeslný jarmark vás čekají od 29. listopadu 2019 do 6. ledna 2020 na staročeském adventním trhu v Českém Krumlově, jednom z nejpůvabnějších měst České republiky. Akce se koná na náměstí Svornosti.

8. České Budějovice

Na jihu Čech zavítejte na vánoční trhy konané na náměstí Přemysla Otakara II. v Českých Budějovicích od 29. listopadu 2019 do 6. ledna 2020. Čeká vás divadlo, hudba, nádherné kluziště a samozřejmě dobré točené pivo.

Nejlepší recepty na medové perníčky, včetně rad a tipů na zdobení

Vánoce

9. Tábor

Tradiční uměleckořemeslná výroba, svíčky a kulturní program na vás čekají od 14. prosince do 15. prosince 2019 v Táboře. Vánoční trhy se konají na Žižkově náměstí.

10. Plzeň

Vánoční trhy se na plzeňském náměstí Republiky konají od 23. listopadu do 23. prosince 2019. Těšit se můžete na ohňostroj, hudební vystoupení včetně gospelu nebo betlém.

Tradiční recepty na vánoční cukroví

Vánoce

Reklama

Související články

Tipy na dárky pro vášnivé rybáře

Češi jsou často považováni za národ rybářů. Málokdo si u nás tuto zálibu i sport za svůj život nevyzkoušel. A rozhodně se nejedná jen o mužskou záležitost,...

Výběr článků

Načítám