Hlavní obsah

Vánoční trhy na pražském Staroměstském náměstí patří mezi nejkrásnější na světě

Novinky, das

Vánoční trhy na Staroměstském náměstí v Praze patří podle amerického týdeníku US News & World Report mezi deset nejhezčích adventních míst na světě. Praha byla vybrána spolu s dalšími městy, jako je Vídeň, Taos v Novém Mexiku či Londýn.

Foto: ČTK

Staroměstské náměstí v Praze

Článek

Podle odborných komentátorů týdeníku je těžké překonat svařené víno a pečené kaštany v magické atmosféře adventních trhů na Staroměstském náměstí. „V prosinci se hlavní město České republiky stává zimní krajinou divů, kterou musíte vidět, abyste tomu uvěřili," uvádí týdeník.

„Jeho středověká architektura je nádherně osvětlená a místní adventní trhy patří k nejlepším na světě. Navíc je zde mnoho atrakcí zdarma, takže neutratíte jmění,“ dodávají autoři textu.

Vánoční Praha získala již několik ocenění v minulosti. V roce 2015 ji zvolili čtenáři amerického listu USA Today za nejkrásnější vánoční místo na světě, v roce 2016 ji mezi desítku nejkrásnějších míst zařadila i televize CNN. V minulosti zaznamenaly úspěch vánoční trhy na Staroměstském náměstí také u prestižního turistického vydavatelství Lonely Planet, britského deníku Daily Mirror či největšího irského deníku The Independent.

Reklama

Výběr článků

Načítám