Hlavní obsah

Vánoční trhy chystá většina středočeských měst

Právo, ČTK, cie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen Praha, ale i většina středočeských měst chystá i letos tradiční vánoční trhy, které doprovodí mnoho kulturních akcí. Najdou se ale i výjimky. Například v Příbrami specializované vánoční trhy neplánují a typický vánoční sortiment si lidé budou moci koupit spolu s dalšími produkty na trzích pořádaných celoročně.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Na náměstí Míru v Praze začaly vánoční trhy už koncem listopadu.

Článek

Podle příbramského starosty Josefa Řiháka (ČSSD) se osvědčil prodej zboží s vánoční tematikou na klasických trzích na náměstí T. G. Masaryka ve středu a v sobotu.

Kolín chce uspokojit jak poptávku po tradičním vánočním zboží, tak ty, kteří si chtějí koupit třeba jen farmářské produkty. Předvánoční doba ve městě začala 30. listopadu rozsvícením vánočního stromu. Doprovodnou akcí byl celodenní adventní řemeslný trh. Vánoční zboží však bude k dostání i na každodenních trzích na Karlově náměstí spolu s ovocem, zeleninou, květinami a s dalšími produkty.

V Nymburce budou vánoční trhy 6. a 7. prosince na náměstí Přemyslovců. V nabídce stánkařů by neměly chybět perníčky, svařené víno, punč, koření, gurmánské speciality, šperky, ozdoby, svíčky, keramika, dřevěné hračky, proutěné výrobky a další zboží.

V největším středočeském městě Kladně se budou tradiční vánoční trhy konat od 10. do 22. prosince na Floriánském náměstí. V Berouně se vánoční trhy konají od 12. do 22. prosince na Husově náměstí. „Každoročně tu má každá ze čtyř berounských základních škol ozdobený svůj vánoční stromek. Trhy doprovodí i živá muzika, a to vždy ve středu,“ uvedla mluvčí radnice Pavla Švédová.

Vánoční trhy v Rakovníku se uskuteční 13. prosince. „Jinak vánoční trhy ve stylu třeba pražského Staroměstského náměstí nebo v Brně tady nejsou,“ podotkla mluvčí radnice Alida Štulajterová. Vánoční strom na Husově náměstí rozsvítili 2. prosince, jde o zhruba patnáctimetrový stříbrný smrk z nedaleké Krupé.

V Kutné Hoře hostí vánoční trhy 14. až 16. prosince opravený spolkový dům a jeho okolí. Lidé si prohlédnou ukázky řemeslných dílen, prostor dostanou trhovci, muzikanti a prodavači občerstvení.

V Mladé Boleslavi chystají 15. prosince vánoční jarmark na Staroměstském náměstí. Následně se budou denně až do 22. prosince konat adventní trhy. Lidé na nich seženou vánoční dekorace a ozdoby, bylinkové produkty, keramiku, šperky, dřevěné hračky či broušené kameny.

Reklama

Související témata:

Související články

Vánoční trhy lákají do německého Porýní

Adventní čas bývá pro mnohé nejkrásnějším obdobím v roce. Plný svíček, vůně cukroví, ledových květů na oknech a tajuplných příběhů. Neodmyslitelnou součástí...

Výběr článků

Načítám