Hlavní obsah

V Praze se bude rozdávat rybí polévka, primátora zastoupí jeho manželka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Na pražském Staroměstském náměstí se bude v 11 hodin o Štědrém dnu rozdávat štědrovečerní rybí polévka. Letos jí bude o čtvrtinu více než loni, tedy 2500 porcí. Informovala o tom mluvčí vánočních trhů na Staroměstském a Václavském náměstí Evženie Belanová.

Článek

"Vánoce jsou příležitostí, kdy bychom měli myslet i na sociálně potřebné. Tato akce ale má v Praze svou tradici, proto bychom na ni rádi pozvali všechny Pražany a návštěvníky metropole," řekl Libor Votruba, předseda představenstva společnosti Taiko, která vánoční trhy pořádá.

Loni a pětkrát předtím rozdával rybí polévku s kuchařskou čepicí na hlavě primátor Pavel Bém (ODS). Letos tu ale místo něj bude stát jeho žena Radmila spolu s jeho náměstkem Rudolfem Blažkem a náměstkyní Marií Kousalíkovou (oba ODS). Podle některých informací je Pavel Bém v současnosti na výpravě v Antarktidě. 

Rybí polévka je připravena podle staročeské receptury

"Rybí polévka je opět připravena podle staročeské receptury, obsahuje kvalitní kapří maso a vybranou zeleninu. Podávat se bude s křehkými krutonky," řekl Votruba.

Od 21:00 do 22:00 na hlavním pódiu na Staroměstském náměstí zazpívají sólisté Národního divadla a sboru Státní opery Českou mši vánoční Jakuba Jana Ryby. Rybí polévka se na Štědrý den bude rozdávat také na Kampě.

Reklama

Výběr článků

Načítám