Hlavní obsah

Robbie Williams útočí na britskou vánoční hitparádu

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční a všemi Brity ostře sledovaný souboj o největší hit vánočního žebříčku má letos velkého favorita. Řada hvězd, která se dala dohromady pod neformálním vedením Robbieho Williamse, se rozhodla nazpívat pro charitativní účely dávný hit skupiny The Hollies „He Ain´t Heavy, He´s My Brother“ z roku 1969.

Článek

Výtěžek z prodeje tohoto singlu dostanou rodiny 96 fanoušků fotbalového mužstva FC Liverpool, kteří byli umačkáni v roce 1989 při tragédii na stadionu Hillsborough v Sheffieldu. Peníze jim mají pomoci pokrýt soudní výlohy ve sporu, který dodnes vedou s pořadateli. Ti tehdy naprosto nezvládli bezpečnostní situaci.

Kromě Robbieho Williamse už účast v hvězdném sboru, který si říká „The Justice Collective“ (Společná spravedlnost), potvrdil také sir Paul McCartney nebo členka skupiny Spice Girls Mel C. Členem bude také Gerry Mardsen, který se skupinou The Pacemakers nazpíval nejslavnější verzi písně „You´ll Never Walk Alone“ - světoznámé hymny liverpoolských fanoušků.

Ačkoliv nová píseň vyjde jako singl až 17. prosince, její nahrávka už měla premiéru. Přímo v Liverpoolu si ji vyslechli příbuzní obětí.

Úplně snadné vítězství ale Robbieho a spol. pravděpodobně nečeká. Jejich hlavním konkurentem totiž bude čerstvý vítěz 9. řady britského X Factoru, čtyřiadvacetiletý James Arthur. Ten v neděli (9. prosince) díky 54 % hlasů zvítězil ve finále nad o rok mladším Jahmenem Douglasem. A právě vítězná píseň, která jde okamžitě na trh, může být černým koněm.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám