Hlavní obsah

Recept Barbory Podzimkové na zdravou variantu vánoční horké čokolády

Novinky, Jiří Čeladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před šesti lety zvítězila Barbora Podzimková v mezinárodní soutěži Elite Model Look a otevřel se jí svět profesionálního modelingu světové úrovně. Díky tomuto úspěchu rodnou Příbram vyměnila za světové módní metropole. Kvůli pandemii koronaviru se v posledních měsících její život zklidnil a letošní Vánoce tak po mnoha letech stráví doma.

Foto: archív Barbory Podzimkové

Barbora Podzimková na poslední přehlídce Chanel v Paříži

Článek

„Předpokládám, že asi budu víc doma, takže si je o to víc užiju,” těší se Bára, pro kterou budou letošní Vánoce jiné i v tom, že se s partnerem Albertem Černým sestěhovali do společného bytu.

Štědrý den ale ještě stráví s rodiči v Příbrami. Už nyní se těší na pohádky, cukroví, nadílku a vše, co k tomuto dni patří. „Nejsem moc fanoušek tradičních vánočních jídel, jako je smažený kapr a rybí polévka, takže na jídlo se zrovna moc netěším. Snad jenom na kubu, zapečené kroupy s houbami a česnekem,” svěřuje se Bára.

Jinak žádné netypické zvyky u Podzimků nejsou, jen si pravidelně pod stromeček nadělují alespoň jednu novou deskovou hru, kterou si pak hned po rozbalení dárků i společně zahrají.

Zdravá horká čokoláda podle Báry Podzimkové

„V rendlíku rozehřeju mléko, používám mandlové nebo ovesné, smíchám s kakaem, s tím rozhodně nešetřím, čím víc, tím intenzivnější a lepší chuť. Pokud mám doma hořkou čokoládu, pár kostiček v mléce rozpustím pro krémovější konzistenci. Osladím javorovým nebo datlovým sirupem a přidám trochu skořice. A když chci horkou čokoládu ještě víc vylepšit, zamíchám do ní ještě lžičku ořechového másla. Pokud máte ruční šlehač mléka, můžete čokoládu ještě trochu napěnit,“ popisuje Bára Podzimková postup přípravy nápoje, bez kterého si nedovede představit Vánoce.

Reklama

Související témata:

Související články

Čím potěšit ženy pod stromečkem

Vánoce se blíží velmi neúprosným tempem, a proto je na čase začít vybírat vhodný dárek pod stromeček. Některé ženy jsou náročné a jiné méně, většina ale...

Výběr článků

Načítám