Hlavní obsah

Cukrář Josef Maršálek se těší na své nejbližší a klid, který si hodlá o Vánocích dopřát

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce bude již tradičně oblíbený cukrář Josef Maršálek trávit v kruhu svých milovaných v jižních Čechách, následně se sourozenci a babičkami na severní Moravě, a pokud to jen trochu půjde, pak by se rádi s partnerem přesunuli před Silvestrem k další části rodiny do Francie, do jedné vesničky poblíž Atlantiku, kde by si rád odpočinul, vypnul a užil si skutečný klid.

Foto: Profimedia.cz

Josef Maršálek

Článek

Na Vánoce se moc těší, a to zejména kvůli všem, se kterými je stráví, a pak také kvůli vanilkovým rohlíčkům, které má ze všeho nejraději. Jak sám říká, jeho Vánoce nejsou o experimentech, ale o tradicích. Takže již přesně i ví, jak bude vypadat celý jeho Štědrý den. Ráno začne snídaní s vánočkou a večer bude končit kaprem se spoustou kostí na štědrovečerním stole.

„Vánoce jsou pro mě obrovským sentimentem, a čím jsem starší, tím si to více užívám,“ svěřil se Novinkám pan Josef.

Vánoční cukroví podle vyhlášeného cukráře Josefa Maršálka

Vánoce

Určitě u nich nebude chybět ani vánoční strom, a to buď stříbrný smrček, nebo jedlička, a to naprosto minimálně zdobený. Kromě vanilkových rohlíčků z vlašských ořechů ze zahrady od babiček na stole nebude chybět ani linecké s domácí marmeládou.

Součástí vánoční pohody u Maršálků jsou i koledy, televizní pohádky a k nim vánočka s máslem. Po vánoční večeři si pak nikdy nenechají ujít půlnoční mši.

Recepty na biskupský chlebíček od našich nejlepších cukrářů

Vánoce

Vánoce u Josefa Maršálka tak nejsou o honosných darech, ale především o společně stráveném čase s nejbližšími. Sám pak za nejhezčí vánoční dárek považuje to, že se mu těsně před Vánoci před osmadvaceti lety narodila malá sestřička Zuzka.

„Z té je teď krásný člověk, dospělá žena a máma a já jsem na ni neuvěřitelně pyšný,“ uzavírá pan Josef.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám