Hlavní obsah

Pro Stinga jsou Vánoce „strašidelným zážitkem“

New York

Zpěvák Sting (58) a jeho žena Trudie Stylerová (55) na Štědrý den dodržují tradice. Chodí do místního kostela, kde zpívají s ostatními lidmi koledy, a potom se vydají zpátky domů do svého sídla. Zde s rodinou rozbalují vánoční dárky. Úplně jinou atmosféru však Sting vytvořil na své nové desce On A Winter’s Night.

Foto: Profimedia.cz

Sting

Článek

Popisovaná sváteční nálada na jeho novém CD If On A Winter’s Night chybí. Místo toho sváteční album známé hudební ikony nese ztvárnění klasických britských písní, od koled po ukolébavky, které dodávají vánočním svátkům místy až pochmurnou náladu.

Nejde tedy o žádnou klasiku, kterou byste chtěli poslouchat při zdobení vánočního stromečku.

„Chtěl jsem uvést něco trochu odlišného,“ vysvětluje zpěvák. „U mnoha vánočních písní je něco špatně, jsou trochu moc honosné, jako ‚Není život báječný?, Bůh je na nebi a já jsem bohatý‘,“ směje se Sting. „Zapomíná se v nich, že mnoho lidí bohatých není.“

V nedávném rozhovoru pro agenturu AP Sting vysvětlil, proč měl potřebu vytvořit právě takové CD.

„Nemám potřebu vytvářet tradiční vánoční album. Myslím si, že jich už existuje spousta, a mé pocity ohledně těchto svátků jsou takové víceznačné,“ vtipkuje slavný zpěvák. „Chci být upřímný a naslouchat svým pocitům. Vnímám, že svátky pro mnoho lidí nejsou vždy plné radosti a lehkosti. Je to také obtížné období – ekologicky, citově i duchovně. Chtěl jsem vyvážit příjemné a klidné Vánoce těmi věcmi z opačného pólu. Mnoho lidí trpí.“

Sting prý hledal písně z různých kultur, období i žánrů, cokoliv, kde je zmínka o sněhu, ledovém větru a Vánocích.

„Všechny mají něco magického. Každá v sobě má něco strašidelného, protože si myslím, že zima je sezónou duchů… Mám to rád, těším se na to, ale zároveň je v tom něco strašidelného,“ popisuje umělec své pocity.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám