Hlavní obsah

Pražská tržnice se o víkendu proměnila ve venkovní divadelní galerii

Novinky, jdu
Praha

Na čtyři dny, od čtvrtka 10. do neděle 13. prosince, se Pražská tržnice v Holešovicích proměnila ve venkovní divadelní galerii s oživlými obřími loutkami a akrobatickými stroji. Galerie vznikla v rámci pouličního festivalu Za dveřmi, který na sebe upozornil již na konci listopadu průvodem s loutkou sedmimetrového Anděla na Staroměstském náměstí v Praze.

Venkovní divadelní galerie v Pražské tržniciVideo: Novinky

 
Článek

Venkovní divadelní galerie v Pražské tržnici hostila divadelní instalace tvořené osvětlenými obřími loutkami, akrobatickými stroji či kyvadly. Součástí byla také vystoupení akrobatů z mechanického lunaparku MonsterVille.

Lidé měli možnost na jednom místě zhlédnout umělecké konstrukce, které Česko reprezentovaly na Světových výstavách EXPO v čínské Šanghaji a v italském Miláně či na zahájení formule 1 v Bahrajnu.

Foto: Novinky

Součástí venkovní galerie byly také svítící medúzy.

Dominantním prvkem byly například svítící medúzy, závěsná květina či obří loutka lva, která se představí také v českém pavilonu na EXPO v Dubaji v příštím roce. Venkovní galerie vznikla ve spolupráci se sdružením umělců V.O.S.A. Theatre, jehož členové se převlékli do role galerijních kustodů.

Foto: Novinky

Obří loutka lva se představí také příští rok na Světové výstavě EXPO v Dubaji.

Pražský festival pouličního divadla Za dveřmi vznikl po vzoru podobných akcí pořádaných v dalších evropských hlavních městech a jeho snahou je oživit nejen centrum hlavního města v letních měsících. V Praze se koná od roku 2008. Letos se poprvé pořadatelé rozhodli festival uskutečnit v zimní edici.

Centrem Prahy prošel obří anděl

Domácí

Jeho součástí jsou též andělské průvody, které se konají každou adventní neděli. Při té první, 29. listopadu, prošla Staroměstským náměstím v doprovodu s chůdaři sedmimetrová loutka anděla. Další průvod je naplánován na neděli 20. prosince na Mariánském náměstí.

Reklama

Výběr článků

Načítám