Hlavní obsah

Pohublý Zdeněk Pohlreich zrušil vánoční dárky, kapra se salátem neodmítá

Novinky, David Zápal
Praha

Pro mnohé televizní diváky je překvapením, jak moc se známý televizní kuchař Zdeněk Pohlreich změnil. Zhubl sedmnáct kilogramů, o Vánocích ale rozhodně dietu držet nebude.

Zdeněk Pohlreich na Vánoce cukroví nepečeVideo: Novinky

 
Článek

„Vánoce slavíme tradičně, pokud tedy zrovna necestujeme. V posledních čtyřech letech jsme byli mimo domov dvakrát. Jinak nepečeme žádné cukroví, jíme tradičního kapra se salátem, k tomu si strouháme čerstvý křen. Je to jediná trochu výjimečná věc, jinak vaříme úplně obyčejné věci,“ svěřil se Novinkám Pohlreich.

Pracovat u něj musí být slast, drtivé většině zaměstnanců dává na svátky volno. „Na Štědrý den je ve službě minimum personálu, zbytek pošleme domů. Za celý rok toho mají plné zuby. Je zapotřebí, aby odpočívali,“ říká. Provozuje několik restaurací, mohl by mít vše bezpracně připravené, to ale odmítá.

„Přípravu svátečního jídla na Štědrý den dopoledne beru jako příjemně strávené chvíle. Umím kapra vykostit tak, že nikomu v krku nic nezaskočí. Mně samotnému se to stalo naposledy v dětství,“ vzpomíná.

Zdeněk Pohlreich nedávno vydal kuchařku Lehká kuchyně, na Vánoce ale podle ní vařit nebude. „Každý se čas od času nějak prohřešíme, nechci svůj život svazovat ukrutnými omezeními. Občas je lepší podlehnout než vydržet,“ dodal Pohlreich, který si s manželkou dárky nedává, vděčnější je za čas strávený s ní. Děti si ale samozřejmě přijdou na své.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám