Hlavní obsah

Výrazně se oteplí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející Vánoce na území Česka s výjimkou hor zcela jistě nebudou bílé. Na Štědrý den bude odpoledne v Čechách teplota dosahovat až 10 °C. Na východě by mělo být chladněji. Za sněhem bude nutné vyrazit do hor, sdělila Novinkám meteoroložka Dagmar Honsová.

Živě: Aktuální záběry z panoramatických kamer 23.12. 2021 Video: Sitour / Novinky.cz

 
Článek

„Máme před sebou zelené Vánoce, kdy na Štědrý den budou v Čechách odpolední teploty kulminovat až na 10 °C. Po přechodu teplé fronty, která počasí u nás začne ovlivňovat během čtvrtečního odpoledne od jihozápadu, se sem dostane teplý vzduch,” popsala Honsová.

Ve čtvrtek tak bude převážně oblačno až zataženo, na východě polojasno až oblačno. Odpoledne bude docházet k dalšímu přibývání oblačnosti od jihozápadu, postupně se slabým sněžením, které bude přecházet v déšť. Místy i mrznoucí, a tvořit se tak bude ledovka. Teploty se dostanou na –5 až 0 °C. Již v průběhu večera se bude od jihozápadu oteplovat a kolem 22. hodiny by se tam teploty mohly pohybovat kolem 5 °C.

Ledovka bude na východě hrozit i v pátek dopoledne. Přes den bude zataženo až oblačno, místy s deštěm nebo přeháňkami, na severovýchodě a severu území po ránu ještě se sněžením, postupně mrznoucím deštěm a odpoledne deštěm. Ráno teploty klesnou na 1 až –3, přes den se dostanou na 5 až 10 °C, na severovýchodě to bude kolem 3 °C.

V sobotu bude oblačno až zataženo s občasným deštěm, na vrcholcích Jeseníků a Beskyd se sněžením. Ráno se budou teploty pohybovat mezi 4 a 0 °C, přes den se dostanou na 3 až 7 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo, místy s deštěm, na horách se sněžením, Ranní minima klesnou na 2 až –2 °C, přes den vystoupají na 2 až 6 °C.

Meteorologové varovali před ledovkou a silným větrem

Počasí

V pondělí a úterý bude převládat oblačno až zataženo, místy s deštěm, na horách se sněžením. Nejnižší ranní teploty zůstanou mezi 2 a –2 °C, přes den se dostanou na 2 až 6 °C.

Ve středu bude převážně oblačno až zataženo, od vyšších poloh místy se sněžením nebo sněhovými přeháňkami. Ranní teploty budou klesat na 1 až –3 °C, denní se budou pohybovat mezi 1 až 5 °C.

Foto: Milan Malíček, Právo

V pátek může být až deset stupňů (ilustrační foto).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám