Hlavní obsah

Marta Kubišová se snaží o Vánocích vyrovnat mamince

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nedávno ukončila kariéru, takže na přípravu Vánoc bude mít o dost více času. Zpěvačka Marta Kubišová ale přiznává, že ač se snaží, jak chce, nejlepší svátky vždycky stejně dokázala připravit její maminka.

Jak stráví Vánoce Marta KubišováVideo: Novinky

 
Článek

„Vánoce máme obvyklé, ale s dcerou Kateřinou nejíme ryby, tak máme většinou krůtí řízek a samozřejmě jihočeský bramborový salát,“ popisuje zpěvačka.

Své zvířecí miláčky ale jídlem o Vánocích nerozmazluje. „Ti mají své obyčejné jídlo. Když jsem jim jednou dala smažený řízek, nechtěli to a když chtěli, tak jim bylo špatně. Od té doby to nepokouším, kromě psa je všem šestnáct nebo sedmnáct let,“ vysvětluje.

„Nejlepší Vánoce byly, dokud je dělala maminka. Ale třináct let už ji nemám. Snažím se všechno uvařit, upéct, shromáždit a objednat, a musím uznat, že to přece jenom je docela práce,“ přiznává paní Kubišová.

A jak ona sama, jako jeden ze symbolů sametové revoluce, prožívala svátky na konci roku 1989?

„Nemohu na ně zapomenout. Tehdy jsem naštěstí ještě maminku měla, takže se starala o Kateřinu a o to, aby vůbec nějaké Vánoce byly. Dokonce začínala péct na mé narozeniny prvního listopadu. Později mi říkala, že se na mě dívala v televizi a u toho jí padaly slzy do těsta,“ dodala Marta Kubišová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám