Hlavní obsah

Každý čtvrtý Čech nadělí pod stromek tablet nebo mobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předvánoční prodej u tuzemských mobilních operátorů ovládly chytré telefony a přístroje pro seniory. Prodejním hitem ve značkových prodejnách jsou také tablety. Podle průzkumu společnosti Ipsos pro Telefóniku plánuje svým blízkým mobil nebo tablet pod vánoční stromek nadělit 24 procent Čechů.

Foto: Profimedia.cz

Vánoce jsou pro operátory nejsilnější období v roce.

Článek

Podíl chytrých telefonů na prodejích operátorů se neustále zvyšuje. Zatímco ve třetím čtvrtletí tvořily necelé tři čtvrtiny trhu, před Vánoci to bylo již přes 80 procent. Ceny chytrých telefonů se každoročně snižují a v současnosti začínají už pod 3000 Kč.

Podle odhadu společnosti Samsung se v posledním čtvrtletí letošního roku prodá v Česku jeden milión telefonů. Obchodníci přitom odhadují, že telefonů by se mělo prodat o deset až 20 procent více než loni.

"Vedle chytrých telefonů je dalším trendem stoupající zájem o tablety. Tím nejprodávanějším v síti O2 je momentálně Samsung Galaxy Tab 7.0," doplnil Ctibor Jappel z Telefóniky.

U T-Mobilu mají lidé kromě chytrých telefonů zájem také o USB karty pro připojení k internetu prostřednictvím mobilní sítě třetí generace HSPA+. V prodejnách Vodafonu je největší poptávka po iPhonu 5 a mezi přístroji bez operačního systému se nejlépe prodává Vodafone 155 pro seniory. Díky slevové akci se zvýšil zájem o elektronický obchod operátora, přes který firma prodá každý čtvrtý telefon.

Nejpopulárnější vánoční dárky

Letošní Vánoce budou patřit tradičně hračkám a také elektronice, jako jsou kávovary, holicí strojky a čtečky elektronických knih. Tyto dárky nakupují lidé prostřednictvím internetu v posledním měsíci. Vyplývá to z informací nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.

Zájem o hračky a elektroniku v posledním měsíci vzrostl o desítky procent. Největšími skokany mezi dárky jsou podle Zboží.cz Tonka převalující se Chuck a Barbie Mořská víla, z elektroniky pak čtečka Amazon Kindle 4 WiFi a holicí strojek Philips RQ 1150/16 SensoTouch.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám