Hlavní obsah

Ježíškova pošta na Božím Daru už odbavila 350 kilogramů přání

Boží Dar

Už zhruba 350 kilogramů vánoční Ježíškovy pošty odbavili letos pracovníci infocentra v Božím Daru na Karlovarsku. Přání, pohledy a dopisy s vánočním razítkem přicházejí před Vánocemi lidem nejen z Česka, ale i z mnoha jiných zemí. A to i přání, které na Božím Daru zanechali jejich blízcí během roku, informovala pracovnice infocentra Alena Řehořová.

Foto: Profimedia.cz

Boží Dar

Článek

Péči o zásilky Ježíškovy pošty převzalo infocentrum před třemi lety. "Znamená to denně rozbalit, roztřídit a orazítkovat vánočním razítkem několik desítek kilo dopisů. Denně jich přijde deset nebo 35 kilogramů," popsala prosincovou náplň pracovníků infocentra Řehořová. Chodí jim ale pomáhat i lidé z dalších částí městských Služeb Boží Dar s.r.o., z čerpací stanice nebo účtárny.

Aby přání o Vánocích došlo, není nutné zaslat dopis na božídarskou Ježíškovu poštu jen před Vánoci. "V infocentru i před ním máme schránky, kam mohou lidé vhazovat vánoční poštu i během roku. Takže i návštěvníci, kteří k nám přijedou na jaře nebo v létě a vhodí přání do schránky, se mohou spolehnout, že jejich pošta před Vánoci dojde adresátům," popsala Řehořová.

Loni na Božím Daru odbavili 459 kilogramů vánoční pošty a vybavili ji speciálním razítkem. Kolik jí nakonec bude letos, je podle Řehořové ještě brzy odhadovat. Ale pokud lidé ještě chtějí stihnout poslat své přání prostřednictvím Ježíškovy pošty, měli by si pospíšit. Pošta musí na Boží Dar dojít nejpozději 19. nebo 20. prosince.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám