Hlavní obsah

Jak vypadají dárky pro nejbohatší lidi světa

Novinky, Linda Humlová

Britská designérka Debbie Winghamová navrhuje oblečení, doplňky, umělecká díla a dárky pro bohaté klienty po celém světě. Předměty vznikají převážně s využitím recyklovaného luxusního zboží a jejich ceny jsou přímo astronomické. O jaké dárky si letos miliardáři napsali?

Foto: Profimedia.cz

Debbie Winghamová

Článek

Jeden z nejunikátnějších dárků, které letos Debbie Winghamová vytvořila, je nepochybně 1,5 metru vysoký Louskáček v hodnotě 250 000 liber, tedy v přepočtu za téměř 7 200 000 Kč.

„Byl vyrobený pro jeden ruský pár, který slaví první Vánoce se svým prvorozeným synem. U příležitosti této výjimečné události si přál vyrobit něco speciálního,“ říká Debbie Winghamová pro Daily Mail. Tělo loutky je vyrobeno z více než 300 historických plechovek na hračky, po kterých Debbie pátrala po celém světě. Jejich cena se odhaduje na 115 tisíc korun.

Je zdobený kůží s klasickým monogramem firmy Louis Vuitton a malovaný kombinací diamantové prachové barvy a matného laku. Zdobí ho také více než pět tisíc diamantů, velký modrý safír a knoflíčky značky Chanel.

Nejdražší vánoční dekorace? Bugatti v Molsheimu vystavilo La Voiture Noire

AutoMoto

Největší vzácností je pak malá hlava tygra od Cartiera, která zdobí Louskáčkův klobouk.

„Je to první šperk, který dostala má klientka od svého manžela,“ vysvětluje Debbie původ hlavního zdobného prvku.

Foto: Profimedia.cz

Například 1,5 metru vysoký vojáček stojí v přepočtu přes 7 milionů korun.

Mezi další dárkové předměty, které Debbie vytvořila, patří například sada obřích lahviček od parfémů vytvořených skotským tesařem Marti Mcveyem, které jsou zdobené například i rybí kůží nebo upcyklovanými šperky značky Chanel.

Výjimečným kouskem je pak modrá lahvička s logem Louis Vuitton „LV“, která je zdobena mozaikovým efektem z dlaždiček z 24karátového zlata od manchesterského umělce Davida Arnotta.

Nechybí ani prostírací set vyrobený z remasterované kůže Louis Vuitton. Čtyřdílný komplet vyjde na 230 tisíc korun.

Foto: Profimedia.cz

Servírovací set s detaily ikonického monogramu Louis Vuitton

Foto: Profimedia.cz

Designérka odhalila originální drahé vánoční dárky na míru.

Foto: Profimedia.cz

Detail kabelky

Reklama

Související články

Jak zabalit láhev jako dárek

Obdarovat blízkého láhví vína či něčeho ostřejšího patří k běžným pozornostem nejen času vánočního. Zabalit láhev do papíru se pro její tvar zdá být obtížné,...

Výběr článků

Načítám