Hlavní obsah

Gabriela Partyšová se i letos chystá péct oblíbené cukroví. Máme pro vás recept

Novinky, Jiří Čeladník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní svátky budou s ohledem na koronavirovou pandemii pro většinu lidí odlišné od těch předchozích. Výjimkou není ani Gabriela Partyšová.

Foto: Jarka Belcher

Gabriela bude trávit svátky se synem Kristiánem.

Článek

Moderátorka bude letos dárky nakupovat výhradně přes internet. „Myslím si, že v covidové krizi bude asi daleko menší předvánoční šílenství kolem dárků. Naučili jsme se během roku žít online, pracovat online, nakupovat online, naše děti také studují na dálku. Ježíšek bude asi taky nejspíš letos plnit přání přes počítač,“ říká moderátorka, která si je vědoma i dalších změn.

„Jistá ztráta svobody a nová pravidla nás všechny svým způsobem ovlivnily. Zpomalil se svět. Málokdo řeší, v jaké cizí zemi přivítá Nový rok. My budeme o Vánocích v kruhu rodinném jako každý rok a doufám, že budeme moci navštívit nejužší rodinu,“ říká Gábina, které bude dělat společnost syn Kristián, rodiče a sestra Monika s rodinou.

Některé obyčeje si ale Gábina vzít nenechá. „Napečeme trochu cukroví, ozdobíme stromek, budeme si pouštět koledy a koukat se na pohádky,“ slibuje si Partyšová.

Co se týká jídla, moderátorka si potrpí na klasiku, jako je bramborový salát a kapr. Z cukroví má pak v oblibě linecké, na které dala i svůj recept.

Recepty na biskupský chlebíček od našich nejlepších cukrářů

Vánoce

Recept na slepované linecké cukroví 

INGREDIENCE

  • 140 g másla
  • 210 g hladké mouky
  • 70 g moučkového cukru
  • 2 žloutky
  • trochu citronové kůry
  • ovocný džem na slepování

POSTUP:

  • Žloutky utřeme s cukrem. Poté zapracujeme změklé máslo.
  • Přidáme citronovou kůru a mouku. Vypracujeme těsto.
  • Těsto dáme alespoň na jednu hodinu do chladu.
  • Vyválíme těsto a vykrajujeme tvary.
  • Pečeme v troubě při 180 °C cca 8–10 min.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám