Hlavní obsah

Děti mohou psát Ježíškovi na Boží Dar

Novinky, Andrea Zunová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce se blíží mílovými kroky. A je tu opět čas, kdy děti začínají psát Ježíškovi svá vánoční přání. Již tradičně je mohou odesílat na Ježíškovu poštu v krušnohorském Božím Daru.

Článek

Už od roku 1994 funguje na Božím Daru Ježíškova pošta. A není to jen záležitost adventní doby. Naopak. Do Ježíškovy speciální poštovní schránky může každý vkládat svá přání po celý rok. Pokud nenavštíví Boží Dar a nevhodí přání do schránky osobně, může jej poslat poštou.

Důležité je, aby každé vánoční přání mělo nalepenou známku a napsanou adresu toho, komu má být doručeno. Pak už jen stačí dát do obálky a poslat. V prosinci pak Ježíšek přání rozesílá zpět adresátům.

Adresa Ježíškovy pošty:

Adresa Ježíškovy pošty: Český Ježíšek

Adresa Ježíškovy pošty: Český Ježíšek Boží Dar 1

Boží Dar 362 62

Každý rok se mění příležitostné vánoční razítko, kterým jsou Ježíškovy dopisy označeny. Letos je jejich autorem akademický malíř Pavel Sivko. Jeho ústředním motivem jsou hvězdičky a zvonečky propojené mašlí a s textem „Boží Dar“.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Děti mohou plnit úkoly na Ježíškově cestě

S Ježíškem se na Božím Daru mohou děti i dospělí setkávat celý rok. Populární jsou výlety po Ježíškově cestě. Na ní je pro děti připraveno mnoho úkolů, jejichž splnění si zapisují do kartičky, kterou si před výletem vyzvednou v Infocentru Boží Dar. Je možné si vybrat ze dvou tras. Kratší měří 5,6 kilometru a delší 12,9 kilometru. Když po absolvování jedné z těchto tras děti odevzdají vyplněné kartičky opět v Infocentru, dostanou malý dárek.

Loni na Božím Daru odbavili téměř půl tuny poštovních zásilek

Množství přání přicházejících na Boží Dar je takové, že se již nepočítají na kusy, ale na kilogramy. Pro zajímavost: v roce 2002 přišlo na Boží Dar 285 kilogramů přání, v roce 2005 to bylo 415 kilogramů a loni pak 496 kilogramů. Kolik to bude letos?

Reklama

Související témata:

Související články

Josef Somr vypráví o Vánocích

Audioknihy Šťastné a veselé Vánoce, Vánoční pohádky H. CH. Andersena a Vánoce vydává známý herec Josef Somr. Vyprávění je určeno malým i velkým posluchačům.

Výběr článků

Načítám