Hlavní obsah

Chytré hodinky od Samsungu zlevnily před Vánoci o tisíce korun

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V říjnu se v České republice začaly prodávat první chytré hodinky od společnosti Samsung. Doporučená prodejní cena výrobcem tehdy byla stanovena na 7699 Kč. Krátce před Vánoci však novinku obchodníci citelně zlevnili.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Hodinky Galaxy Gear

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, se hodinky Galaxy Gear prodávají od 4519 Kč. Za méně než pět tisíc je nabízejí další čtyři desítky internetových prodejců. Některé nabídky se však šplhají až nad osm tisíc korun.

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Chytré hodinky nabídnou displej s úhlopříčkou 1,63 palce a rozlišením 320 x 320 obrazových bodů. Dotykový panel bude vybaven osvědčenou technologií Super AMOLED, díky níž nabídne věrnější podání barev, lepší pozorovací úhly a dobrou čitelnost na slunci.

Přímo do hodinek je možné instalovat nejrůznější aplikace. Při zahájení prodeje by jich měla být k dispozici asi stovka. Počítá se i s využitím vychytávek z chytrých telefonů od Samsungu, například s technologií S Voice. Ta umožňuje vyhledávat informace hlasem a komunikovat s přístrojem.

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Výrobce věří, že bude mít s novinkou na trhu velký úspěch, neboť toto praktické příslušenství usnadní práci s tolik populárními smartphony. Například při telefonování nebude potřeba vytahovat smartphone z kapsy, jednoduše bude stačit přiložit náramkové hodinky k uchu. Hodinky navíc mají v pásku integrovanou kameru – stačí jeden klik a momentka je hotová.

Na chytré hodinky sázejí i další výrobci. Podle neoficiálních informací je chystá Apple i Microsoft. Vlastní model, který je kromě telefonu schopen komunikovat i s automobilem, představila také společnost Nissan. [celá zpráva]

Foto: archív výrobce

Galaxy Gear

Reklama

Výběr článků

Načítám