Hlavní obsah

Nechte si zabalit vánoční dárky do košile a pomozte tak druhým

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Armáda spásy letos přichází s originálním nápadem, který má za cíl spolu s pražskou veřejností pomáhat potřebným. Prostřednictvím svého butikového obchodu ReShare Store bude poslední sobotu před Vánoci nabízet netradiční balicí servis v pražském OC Nový Smíchov.

Foto: Armáda spásy

Japonská balicí technika zvaná furoshiki

Článek

Obchod ReShare Store Armády spásy je jednou z aktivit, pomocí níž organizace generuje zisk za účelem podpory vlastních sociálních projektů a vytváří nová pracovní místa pro znevýhodněné osoby. Jedná se o butikový obchod s dovozovým oblečením z druhé ruky.

Balicí technika furoshiki

„Rozhodli jsme se podpořit a zviditelnit ReShare Store a najít spojení mezi oblečením ze second handu a vánočními zvyky,“ uvádí Mgr. Pavla Vopeláková, tisková mluvčí Armády spásy a dodává: „Ideální volbou proto bylo využití japonské balicí techniky zvané furoshiki.“

Ta spočívá v tom, že namísto balicího papíru a mašle se k balení dárků využívá košile či jiný kus oděvu nebo látky. Metoda u nás není tolik známá, výsledek každopádně působí velmi nápaditě a originálně.

V sobotu 17. prosince 2016 postaví ReShare Store svůj pop-up stánek v pražském OC Nový Smíchov. Po celý den tak budou zákazníkům k dispozici oděvy z obchodu i zástupci Armády spásy, kteří techniku furoshiki ovládají, a vánoční dary zájemcům zabalí. Výtěžek z nákupu oblečení i symbolického poplatku za balicí servis poputuje na primární činnost Armády spásy, kterou je pomoc potřebným.

Foto: Armáda Spásy

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám