Hlavní obsah

Praha 6 chystá pestrý vánoční program

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V době adventu si pro své občany radnice Prahy 6 připravila pestrý kulturní program. Kromě něj od 8. do 25. prosince na místním Náměstíčku (nacházejícím se na křižovatce ulic Kafkova a Wuchterlova) přibudou stánky s občerstvením, vánoční dětské dílničky a doprovodné společenské události v blízkém okolí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Stalo se už dobrým zvykem, že v prosinci ožívá zdejší Náměstíčko tou pravou vánoční atmosférou. Věřím, že z letošního programu by si vybral i zarytý odpůrce vánočních svátků Grinch,“ uvedl starosta Ondřej Kolář.

Celá událost bude slavnostně zahájena ve čtvrtek 8. prosince v 17 hodin koncertem Ústřední hudby Armády České republiky v tamním kostele Československé církve husitské. Program pak na témže místě vyvrcholí na Štědrý den tradiční Půlnoční mší. V neděli 25. prosince potom vše symbolicky završí Česká mše vánoční od Jakuba Jana Ryby pod taktovkou zkušené dirigentky Miriam Němcové.

Akce bude obohacena rovněž o stánky (nejen) s občerstvením a vánoční dětské dílničky. Doprovodný kulturně-společenský program se bude paralelně konat i v Písecké bráně, Atelieru Kaštan a nedalekém Skleněném paláci.

Reklama

Výběr článků

Načítám