Hlavní obsah

Stihne Vánoce? Nový MacBook Pro s druhým displejem stále v nedohlednu

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci společnosti Apple, kteří čekají na nový MacBook Pro se dvěma displeji, mají zatím smůlu. Novinka s logem nakousnutého jablka je totiž v tuzemských obchodech stále nedostupná a v tuto chvíli není ani jasné, zda se situace před Vánocemi změní.

Foto: archív výrobce

MacBook Pro

Článek

Nový MacBook Pro ukázala společnost Apple už na konci minulého měsíce, dostupný měl být v různých konfiguracích už v průběhu listopadu.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Nový MacBook Pro

Krátce po premiéře se totiž na stránkách amerického počítačového gigantu objevila informace, že stroj bude dostupný během tří až čtyř týdnů – tedy v ideálním případě v průběhu právě končícího týdne. Tuto informaci uvádí oficiální internetový obchod Applu stále, realita v kamenných prodejnách je však jiná.

Novinku sice nabízí hned několik tuzemských prodejců, prakticky žádný ji však nemá skladem. Dostupnost je navíc často neznámá.

Poptávka je rekordní 

„To je patrně dáno tím, že zájem o novinku v zahraničí je nebývale vysoký. Můžeme potvrdit, že zájem o MacBooky Pro je rekordní,“ prohlásil již dříve marketingový ředitel amerického počítačového gigantu Phil Schiller. Přesná čísla však neuvedl.

Foto: Beck Diefenbach, Reuters

Detailní pohled na Touch Bar u MacBooku Pro

Nové přenosné počítače od Applu mají být jedním z největších lákadel před Vánocemi – jak již bylo uvedeno výše, zda stihnou Štědrý den v Česku, zatím ale není jasné.

Patrně největším vylepšením je integrace druhého displeje. Tenký OLED panel bude lemovat prakticky celý horní okraj klávesnice. Apple tento prvek nazývá Touch Bar a integroval do něj i čtečku otisků prstů.

Touch Bar bude sloužit nejen k ovládání hlasitosti a některých multimediálních funkcí notebooku, jeho funkčnost se bude měnit podle aplikací, ve kterých se bude používat.

Slušný výkon samozřejmostí

Třináctipalcový model bude pohánět procesor Intel Core i5 taktovaný na frekvenci 2,9 GHz. Ten se v případě potřeby dokáže automaticky přetaktovat na 3,3 GHz. Stroj bude mít až 512GB SSD jednotku a ve všech konfiguracích 8 GB operační paměti. O grafický výkon se pak bude starat integrovaný čip Intel Iris 550.

Patnáctipalcový model bude ještě výkonnější. Pracovní tempo u něj bude udávat procesor Intel Core i7 při frekvenci 2,7 GHz, který se dokáže přetaktovat až na 3,6 GHz. Ten bude doplněn o dedikovanou grafickou kartu AMD Radeon Pro 455 se 2 GB vlastní paměti. Počítá se s 16 GB operační paměti a až 512GB SSD jednotkou.

Ceny se pochopitelně budou lišit v závislosti na konkrétní zvolené konfiguraci. Cenovky 13palcových MacBooků s Touch Barem budou startovat na 55 990 Kč. V případě nejvýkonnější 15palcové verze se ceny mohou vyšplhat až na 87 000 korun.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám