Hlavní obsah

Vánoce Vilmy Cibulkové - dárky v horku pod palmou, v Česku jí opečený chleba

Novinky, David Zápal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Herečka Vilma Cibulková nejradši tráví konec roku v zahraničí, letos ale bude mít tradiční české Vánoce. Čeká ji tedy na Štědrý den opečený chléb a dle jejích slov vrzání na housle.

Vilma Cibulková se těší na klasické Vánoce Video: Novinky

 
Článek

„Vánoce jsou pokaždé tak trochu jiné, podle výše konta. Několik let za sebou jsem jezdívala do teplých krajů, konkrétně do Vietnamu. Tentokrát to bude krásné klasické. Nic ale nemění na půvabu Vánoc, jestli jsem tady, nebo mimo republiku. I ve Vietnamu jsou křesťané a jsou tam také vánoční stromečky. Dárky si tam však dáváme pod palmou. Zase to má jiné kouzlo,“ řekla Novinkám Vilma Cibulková.

„To pozastavení je vždy stejné a krásné. Jinak jsem si z dětství přinesla zvyk, který jsem přenesla i na své děti. Každý Štědrý den ráno vyrážíme na Drábky, do Drábských světniček (zřícenina hradu u Mnichova Hradiště – pozn. red.), tam rozdáváme jídlo zvířátkům, opečeme si chleba, nakonec jdeme domů vařit večeři. A pak se hraje na nějaký hudební nástroj. Já vržu na housle,“ dodala s úsměvem Cibulková na křtu knihy Padesátka podle úspěšné filmové komedie, v níž hrála.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám