Hlavní obsah

Šperky jako jedinečný vánoční dárek

Novinky, Eva Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krásný, elegantní šperk, který se strefí ženě do stylu a vkusu, může být skvělým vánočním dárkem. Šperky dokážou jedinečně dozdobit ženskost nositelky, a to ať už jde o kousek z bižuterie, nebo o luxusní, drahými kameny ozdobený skvost.

Foto: Archiv firmy Pandora

Šperky sluší každé ženě. Jsou také skvělým vánočním dárkem.

Článek

Historie šperku sahá do doby kamenné. Tehdy se ale ženy nesnažily zdobením upoutat pánské pokolení, jako je tomu dnes, nýbrž nosily předchůdce dnešních broží a spon z praktických důvodů. Zejména proto, aby jim nespadly šaty, nebo aby pohromadě držely kusy textilií a kůží.

První šperky z kostí i kamenů

Netrvalo ovšem dlouho a zdobnost šperků se dočkala velké pozornosti našich předků. Díky artefaktům se tedy dozvídáme, že mezi první šperky patřily výrobky z mušlí a jejich perleťových schránek, z kostí, dřeva i kamenů.

Později vystřídaly přírodní materiály drahé kovy, stříbro, měď a zlato a ze šperků se tak staly symboly honosnosti. Nesměl chybět nikomu, kdo byl vysoce postaven na společenském žebříčku. Už tehdy se šperky začaly zdobit drahými kovy.

Designérské kousky i šperky do sbírky

Dnes jsou šperky velmi oblíbeným vánočním dárkem. Záleží na stylu a vkusu obdarované osoby. Někdo ocení designérské šperky, které oplývají jedinečností, osobitým designem, častokrát i ručním zhotovením. Jiného potěší šperky známých značek, kterými si může doplnit svou sbírku.

Zkrátka možností je nespočet, záleží pouze na finančních mantinelech. V klenotnictvích, nebo i po internetu můžete vybrat šperk podle svých finančních i materiálních představ.

Do 1000 Kč

Foto: Archiv firmy

Šperky Deers

Do 2000 Kč

Foto: Archiv firmy

Šperky Pandora

Foto: Archiv firmy

Šperky Brosway

Do 3000 Kč

Foto: Archiv firmy

Šperky Dyrberg Kern

Foto: Archiv firmy

Šperky Kat.jewelry

Do 3500 Kč

Foto: Archiv firmy

Šperky Preciosa

Do 5000 Kč

Foto: Archiv firmy

Šperky Ti Sento

Nad 10 000 Kč a diamanty

Foto: Archiv firmy

Šperky Klenoty Aurum

Foto: Archiv firmy

Šperky Alo Diamonds

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám