Hlavní obsah

Největší úlet letošních Vánoc – svetr s živým ohněm

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé, kteří ho viděli, se přou: je to ten nejlepší nebo naopak nejstrašnější vánoční svetr, jaký byl kdy stvořen? Názory se různí, ale jisté je jedno. Svetr, se kterým letos přišel na trh bývalý pracovník vesmírné agentury NASA Mark Rober, je dozajista naprosto originální. Díky kapsičce na své přední straně, do níž se umístí smartphone (chytrý telefon) s příslušnou aplikací, totiž dokáže vytvořit velmi plastický obrázek plápolajícího vánočního krbu.

BEZ KOMENTÁŘE: Díky mobilu vloženému do otvoru svetru to vypadá, že se motivy na něm hýbouVideo: Digital Dudz

 
Článek

Mark Rober pracoval pro NASA celých devět let a podílel se například na vzniku planetárního vozítka Curiosity, které mapuje povrch Marsu. Kromě toho si ale pro vlastní zábavu vymýšlel žertovné kostýmy, které byly spojeny s moderními technologiemi. Před dvěma lety třeba přišel s „halloweenským“ tričkem, do kterého vsadil dva ipady, a s jejich pomocí dosáhl dojmu, že má v břiše prostřelenou ohromnou díru.

Jeho kolekce letošních vánočních svetrů je mnohem mírumilovnější. Na principu kapsičky na smartphone a příslušné aplikace, která je volně ke stažení, vytvořil celkem čtyři motivy: plápolající krb, sněhovou kouli s vánicí uvnitř, mrkající kočičku a lehce úchylného Santa Clause s lišáckým úsměvem.

„Bylo moc poučné pracovat pro NASA, protože tam jsou skvělí lidé a řešíte opravdu těžké a zajímavé úkoly,“ říká Mark. „Ale v podstatě se moje práce zas tak moc nezměnila. Zase vymýšlím věci pro lidi, se kterými se nikdy osobně nesetkám.“

Co se týče financí, Mark si zcela jistě polepší. Originální (leč ne příliš vkusné) svetry jsou běžně k mání v přepočtu za 700 – 800 korun a objednávky už přesáhly tři milióny dolarů. A co je možná vůbec nejzajímavější: plných 82 % kupujících v anketě prohlásilo, že si tento svetr rozhodně obleče na sváteční večer. Nejspíš prostě není nad teplo rodinného krbu…

„Víte, asi není nic lepšího než navrhovat vesmírné lodě, ale když vám chodí maily, kde vám zákazníci píšou, že nikdy se na ně nesmálo tolik lidí, jako když si oblékli váš svetr – to má taky něco do sebe,“ dodává k tomu spokojený Mark.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám