Hlavní obsah

V Rio de Janeiru září nejvyšší plovoucí strom na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvyšší plovoucí strom na světě je k vidění v brazilském Rio de Janeiru. Jeho rozsvícení doprovázené velkolepým ohňostrojem sledovalo více než sto tisíc lidí. Brazilský plovoucí strom je již tradicí, za kterou se sjíždějí turisté z celého světa.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Brazílii rozsvítili největší plující vánoční strom na světěVideo: Reuters

 
Článek

Letos strom dosahuje 85 metrů, svítí milióny světel a je vyzdoben tak, aby podpořil pět základních prvků - vodu, vzduch, lesy, lidskou populaci a samozřejmě Vánoce. Voda je znázorněna modrými světly a mořskými zvířaty včetně delfínů, mořských koníků a různých ryb.

Vzduch představují například ptáci, lesy pak motýli, papoušci a opice. Lidstvo symbolizuje rodina a její spojené ruce a Vánoce klasické zvonky a jiné tematické ozdoby.

Foto: Profimedia.cz

Pro srovnání, v loňském roce vypadal nejvyšší plovoucí strom takto.

„Vánoční strom je krásný. Pro mě je to nová zkušenost a jen doufám, že to zažiji znovu. Třeba při dalších Vánocích,“ řekl po slavnostním rozsvícení chilský turista Marcelo Jara.

Vánoční strom byl poprvé postaven v roce 1996 a jeho rozsvícení se stalo třetí největší turistickou atrakcí Rio de Janeira hned po karnevalu a oslavách Silvestra na pláži Copacabana. V Guinessově knize rekordů je brazilský strom zapsán jako největší plovoucí vánoční strom na světě.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám