Hlavní obsah

Opět se rozsvítí strom splněných přání dětí z azylových domů

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stalo se již tradicí, že děti z azylových domů a komunitních center Armády spásy před Vánoci namalují obrázky se svými přáníčky, co by chtěly k Vánocům, a vloží je pod Strom splněných přání v OC Šestka. Lidé pak mají možnost některý z dárků až do 20. prosince zakoupit a udělat dobrý skutek.

Foto: Armáda spásy

I letos se slavnostní události zúčastní také slavní herci z rodinného seriálu Cesty domů.

Článek

Charitativní akce na podporu znevýhodněných občanů, kteří v rámci svého životního osudu bojují s chudobou, mají pro Armádu spásy čím dál větší smysl a význam. A to zejména v době, kdy je chudobou v České republice ohroženo stále více rodin.

„Za posledních 23 let práce v této zemi pozorujeme, že se čím dál víc rodin ocitá na hranici chudoby, ale co hůře, ztrácí střechu nad hlavou. Ztráta bydlení a neschopnost hrazení nákladů spojených s bydlením je pak nejčastějším důvodem rodin pro vyhledání služeb azylových domů Armády spásy. Nejohroženější skupinou jsou převážně mnohočetné rodiny se třemi a více dětmi, ale také matky samoživitelky,“ upozorňuje Pavla Vopeláková, tajemnice národního velitele Armády spásy v České republice.

Azylový dům pro matky s dětmi poskytuje sociální služby, jejichž cílem je pomáhat v řešení okamžitých potřeb matek s dětmi v krizové situaci. Pomoc je zaměřena nejen na řešení akutní nouze, ale také na zastavení sociálního propadu, sociální terapii a poradenství, které má za cíl pomoci klientkám samostatně zvládat jejich znovuzapojení do běžného života.

Strom splněných přání se letos slavnostně rozsvítí v sobotu 16. listopadu v pražském OC Šestka za podpory herců ze seriálu Cesty domů a také zpěvačky Ilony Csákové, která se před třemi lety stala patronkou azylových domů Armády spásy pro matky s dětmi. V závěru odpoledne se uskuteční i autogramiáda hereckých osobností.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám