Hlavní obsah

Štědrý den je neodmyslitelně spojen s půlnočními mšemi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štědrý den, kterým začnou Vánoce, je neodmyslitelně spojen s půlnočními mšemi. Chodí na ně často i ti, kteří nejsou praktikující věřící. Půlnoční se konají v předvečer svátku Narození Páně neboli Božího hodu vánočního. V Praze budou nejen v češtině, ale někde se pro zahraniční návštěvníky mše o půlnoci nebo v jinou hodinu bude konat i v cizím jazyce.

Foto: Profimedia.cz

Chrám sv. Víta

Článek

V katedrále sv. Víta, nejdůležitějším českém svatostánku, mši povede pražský arcibiskup a kardinál Dominik Duka. Pásmo české vánoční hudby začíná již od 23:30 hodin. Také v chrámu Panny Marie Vítězné, místě Pražského Jezulátka, bude půlnoční mše.

Česko-anglicky pohovoří duchovní k lidem v závěru Štědrého dne v klášterním kostele sv. Tomáše.

Rybova mše o půlnoci bude v kostele sv. Jakuba Staršího na Starém Městě a též U Matěje v Dejvicích v šesté pražské části. Věřící a další zájemci mohou přijít rovněž například do kostela sv. Voršily na Národní ulici v Praze 1, či do sv. Petra a Pavla na Vyšehradě nebo do kostela sv. Prokopa v Braníku ve čtvrtém obvodě.

V různých hodinách se ve vánočních dnech budou mše konat také ve španělštině, latině, italštině, slovenštině či albánštině.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám