Hlavní obsah

ČT zdvojnásobila počet čertů

Právo, Jana Perglerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká televize oproti loňsku zdvojnásobila počet čertů, které uvidíme o vánočních svátcích na obrazovce. Připravila jich dohromady 62. Televizorem projde pod taktovkou ČT i 43 králů, 40 andělů či 32 princezen. A dalších pohádkových bytostí budou letos mraky. Ale taky 20 loupežníků a zlodějů.

Foto: Česká televize

Anděl páně

Článek

Jako tradičně vede ČT v uvádění premiér vlastních pohádek. Letos odvysílá tři nové. Na Štědrý den Dvanáct měsíčků podle Boženy Němcové o dívce Marušce. Všichni si pamatují, že musela přinést v lednu jahody. V režii Karla Janáka si zahrají například Veronika Žilková macechu, dále Marie Majkusová či Roman Vojtek.

Na Boží hod připravil režisér Jiří Strach druhou novou pohádku Šťastný smolař, ve které se objeví Dagmar Havlová (hraje Štěstěnu), Filip Cíl (v roli smolaře) a Ivan Trojan (jako permanentní lhář). Klasická vánoční Anděl páně od Jiřího Stracha bude letos rovněž, již den před Štědrým večerem od 20.00 hodin.

Třetí nová pohádka se jmenuje O pokladech. Režisér Vít Karas do ní obsadil Karla Heřmánka, Pavla Lišku, Jana Budaře nebo Vojtěcha Dyka. Pohádka má premiéru 30. prosince.

Na své si přijdou i vyznavači klasických filmových pohádek. Nesmrtelnou Pyšnou princeznu má letos na Štědrý den Prima, Nova zřejmě opět nabídne k rozbalování dárků rovněž nesmrtelné Tři oříšky pro Popelku. Princezna se zlatou hvězdou poběží na Štědrý den na ČT od 16.00 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám