Hlavní obsah

Lyže jsou vhodným vánočním dárkem

Novinky, zun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vánoce jsou pro mnoho lidí vhodným časem k tomu, že inovují, či pořizují novou lyžařskou výbavu. Pro nerozhodnuté přinášíme možné tipy pro výběr lyží.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Usnadnit výběr správného lyžařského vybavení může bezesporu Český ski test. Nápad na zrealizování českého lyžařského testu se zrodil v hlavě Petra Vališe už před sedmi lety. Sám má s lyžemi a lyžováním velké zkušenosti. Ve Švýcarsku totiž provozuje lyžařskou školu, v Česku portál Bezpečné hory.cz a je také manažerem reprezentantky Kateřiny Pauláthové.

Test lyží chce pro českou veřejnost podle svých slov dělat právě proto, aby jí zjednodušil výběr správného vybavení. Vybrat si správné lyže totiž pro rekreačního lyžaře není vůbec jednoduché.

„Lyží je na trhu obrovské množství a informací ještě víc. Většina značek přichází každoročně s novinkami, se kterými se ještě ani nestačíme seznámit, a už jsou tady další. Prostě vybrat si dnes dobré lyže není vůbec sranda,“ říká Petr Vališ. I proto od loňska testují lyže členové profi týmu, ale i lyžaři z řad veřejnosti.

Nabídka lyží

Foto: www.ceskyskitest.cz

Foto: www.ceskyskitest.cz

Foto: www.ceskyskitest.cz

Foto: www.ceskyskitest.cz

Před výběrem a koupí nových lyží je nutné zjistit úroveň lyžaře, pro kterého jsou určeny.  Je dobré vzít v úvahu také dobu, kterou hodlá lyžař na svazích strávit. A v neposlední řadě finance, které chce na nákup vynaložit.

Pokud si tedy budete chtít vybrat nové lyže, dobrým prvním krokem je seznámit se třeba s Czech ski testem - www.ceskyskitest.cz. Výsledky testovaných lyží jsou zde prezentovány jednodušší formou, což je pro mnoho z nás příjemné. A hlavně, než z peněženky vytáhnete větší či menší obnos peněz, měli byste si opatřit co nejvíce informací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám