Hlavní obsah

Tipy na vánoční dárky z pop music

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do nepřeberného množství vydávaných předvánočních titulů sáhl redaktor kulturní rubriky Práva Jaroslav Špulák, aby nám nabídl své tipy z oblasti populární hudby.

Foto: Profimedia.cz

Článek

"České hudbě přeji, aby její zástupci nemuseli rok co rok docházet na předávání Slavíků s vědomím, že jména vítězů jsou předem jasná. Zasloužila by si více prostoru v médiích a méně nedůvěry osob, které o jejím umístění v nich rozhodují. Českým tvůrcům přeji více dobrých nápadů, objevné texty, schopnost konkurovat alespoň umělcům z okolních zemí a štěstí napsat písničku, která se stane reprezentativním megahitem. Na to konto jim doporučuji, aby se smířili s tím, že být součástí hudební scény znamená v první řadě dřinu, nikoli pobyt na stránkách bulvárních plátků a slávu zadarmo". Jaroslav Špulák

Lady Gaga: The Monster Ball Tour, At Madison Square Garden

Americká zpěvačka Lady Gaga v posledních dvou letech nesporně opanovala dámskou popovou scénu. Letos dokončila své The Monster Ball Tour, s nímž loni v listopadu dorazila i do Prahy. DVD přináší záznam jejího vystoupení v New Yorku s písněmi Telephone, Paparazzi, Bad Romance a dalšími, které už v té době byly světovými hity. (Universal Music, 350 Kč)

U2: Achtung Baby, 20th Anniversary

Kulaté výročí vydání svého slavného alba Achtung Baby oslavila irská rocková formace emisí několika reedic kolekce. Základní verze přitom není nijak obohacena. Jde pouze o nové vydání původního alba, které není ani remasterované. Muzikanti jsou totiž se zvukem původní nahrávky i po dvaceti letech spokojeni. Na trhu jsou i edice s řadou bonusů. (Universal Music, 329 – 3300 Kč)

Kabát: Banditi di Praga, Turné 2011

Letos na jaře vyrazila teplická rocková úderka Kabát na turné ke svému loňskému albu Banditi di Praga. Zastavení v pražské O2 Areně je i obrazově, a díky tomu může svým fanouškům nabídnout dokument o tom, jak to tenkrát bylo. Všechny hity jsou samozřejmostí, atmosféra koncertu je vpravdě žhavá. (Pink Panther, CD 279 Kč/DVD 379 Kč)

Anna K: Relativní čas

Zpěvačka Anna K se vrátila. Porazila rakovinu a se svým hudebním a životním partnerem Tomášem Varteckým dokončila své osmé řadové album. Neuhýbá na něm od rockové filozofie a přesvědčivosti, jeho rozměr se však rozrostl o nové prožitky a nelehké životní zkušenosti, které albu přidaly na síle i výrazu. (Universal Music, 299 Kč)

David Deyl: Zásah

Nenápadná síla, tak by se dal charakterizovat pop českého zpěváka Davida Deyla, který se nedávno přihlásil svým druhým albem. Jsou na něm příjemné písničky, které fungují na druhý až třetí poslech. Deyl už má na svém kontě některé hity a určitě patří k příslibům současné české hudební scény. (Supraphon, 249 Kč)

Reklama

Související témata:

Související články

Literární dárky pro potěchu ducha

Nejednoho z nás potěší, když pod stromečkem najde dobrou knihu. S výběrem nám mohou pomoci tipy, které pro nás připravil redaktor kulturní rubriky Práva...

Tipy na vánoční filmové dárky

Nevíte, čím byste své milé letos potěšili? Chcete blízké obdarovat filmem, u kterého byste se mohli společně pobavit, posmutnit, nebo jen odpočinout? Nabízíme...

Dárky vonící divadlem

Radost pod vánočním stromečkem jistě udělají vstupenky na vybrané divadelní představení. Ale s divadlem souvisí i knižní publikace, které pro čtenáře vybrala...

Výběr článků

Načítám