Hlavní obsah

Betlémské světlo rozveze po hlavním městě tramvaj

Právo, Jana Šprunková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Poslední předvánoční neděli do hlavního města dorazilo betlémské světlo, které přivezli skauti z Vídně. V pondělí 22. prosince vyjede do pražských ulic zhruba hodinu po poledni speciální betlémská tramvaj, která bude po metropoli putovat do 19.30. Lidé tak budou mít šanci si pro světlo přijít a donést si ho domů.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ideálním způsobem lze světlo přenést s pomocí petrolejky nebo svíčky v zavařovačce.

Článek

Ve 13.00 bude tramvaj na Výstavišti v nástupní smyčce a z ní vyrazí přes Strossmayerovo náměstí, náměstí Republiky, Masarykovo nádraží, Václavské náměstí na Karlovo a z něho dále na I. P. Pavlova, náměstí Míru, Floru a Olšanské hřbitovy. Tam by tramvaj měla dorazit přibližně ve 14.00.

Po dvaceti minutách se vydá na zpáteční trasu přes Floru, náměstí Jiřího z Poděbrad, Muzeum, I. P. Pavlova do Otakarovy ulice na smyčku Zámecká. Z ní pak pojede na náměstí Bratří Synků a dále směrem na Albertov. Centrum projede vícekrát, ke Smíchovskému nádraží by měla tramvaj dojet v 18.15 a stát tam má do 18.40. Pak přes Újezd pojede na Hradčanskou a v půl osmé má rozvoz světla skončit ve vozovně Střešovice.

Ideálním způsobem pro přenos světla je údajně obyčejná petrolejka, ale dobře poslouží i zavařovací sklenice se svíčkou. Zájemci by neměli zapomenout na několik špejlí, aby si světlo mohli připálit.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám