Hlavní obsah

DVD na Vánoce - Smrtonosná past 4.0, Zodiac i Taxi 4

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I tento týden najdete na premiérových DVD zajímavé tituly. Dočkali se příznivci Johna McClana, který přichází ve Smrtonosné pasti 4.0 a  milovníci napětí jistě uvítají Fincherovo skvělé zpracování záhadných sanfranciských vražd v thrilleru Zodiac.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky
Článek

Smrtonosná past 4.0

Čtvrté pokračování mimořádně úspěšné série s Brucem Willisem jako nekompromisním protivníkem teroristů všeho druhu a všech národností, slibuje klasickou akční podívanou. V záplavě všech nejmodernějších trikových filmů tak nabízí nejen hrdinu ze staré školy, ale i klasické automobilové honičky, detonace, pořádného záporného hrdinu a střet postmoderního "počítačového" světa se zdravým selským rozumem.

Amerika je při oslavách Dne nezávislosti napadena velmi rafinovaným útočníkem. Ten využívá nejmodernější technologie, aby napáchal co největší škody na americké infrastruktuře a uvrhl zemi do chaosu. Jeho promyšlený plán však má jednu trhlinu. Nepočítá s tím, že existuje John McClane, který je v proklatě dobré formě...

Režisér Len Wiseman začínal jako asistent na filmech Godzilla, Den nezávislosti a dalších. Jako režisér je podepsán pod filmy Underworld a Underworld: Evolution, které sice pracují s fantaskními tématy, ale vykazují mimořádnou míru řemeslné zručnosti a autentických akčních scén.

Die Hard 4.0, USA 2007, 128 min., režie: Len Wiseman, hrají: Bruce Willis, Justin Long, Timothy Olyphant, Cliff Curtis, Maggie Q...

Zodiac

Příběh filmu vychází ze skutečných událostí a vypráví o masovém vrahovi, který po několik desetiletí děsil obyvatele San Francisca a zavaloval úřady čtyř soudních okrsků svými šiframi a dopisy.

Dopadení Zodiaca se pro skupinu čtyř policistů stalo posedlostí, která z nich udělala tvory naprosto nepodobné sobě samým. Jejich životy byly kvůli nekonečnému přívalu dalších a dalších stop naprosto v troskách. Zodiac vypráví o řádění šílence, který nebyl nikdy dopaden a který držel celý národ v osidlech strachu. Počet mrtvých, kteří byli usmrceni jeho rukou už asi nikdy nezjistíme. Jedno je však jisté: mezi jeho oběti patří i ti, kteří přežili...

Zodiac, USA 2007, 158 min., režie: David Fincher, hrají: Jake Gyllenhaal, Mark Ruffalo, Anthony Edwards, Robert Downey Jr., Brian Cox, John Carroll Lynchová, John Getz, Candy Clarková, Elias Koteas, Dermot Mulroney, Donal Logue...

Zajatci mlhy

Rusko-německé válečné drama se odehrává v zimě roku 1944 v daleké ruské tajze. Jeho hrdina, poručík Anochin, se zotavuje po těžkém zranění. Sžíraný nenávistí k nepříteli touží po návratu na frontu. Je však se skupinou německých zajatců odvelen do odlehlé vsi Polumgla, kde má zajistit výstavbu translační věže a zároveň i stravu a přístřeší pro svěřené zajatce. Ve vsi narazí na neochotu a nenávist. Časem však ženy, jejichž muži jsou na frontě, nepohrdnou výpomocí v domě či doprovodem na lov medvědů.

Teď už sytí, teple oblečení a respektovaní zajatci vztyčují v zasněžené tajze dřevěnou věž. Hrany konfliktu se uhlazují, soužití lidí v oboustranné nouzi nabývá humánních dimenzí. Ve společném úsilí o přežití si sotva uvědomují, jak krutý režim rozhoduje o jejich osudech.  

Polumgla, Rusko / Německo 2005, 100 min., režie: Artem Antonov, hrají: Yuri Tarasov, Lidiya Bairashevskay ...

Návrat pana Ripleyho

Thriller Návrat pana Ripleyho byl, stejně jako známý příběh Talentovaný pan Ripley, natočen podle románů Patricie Highsmithové.

Barry Pepper hraje psychopata Toma Ripleye, který padělá umělecká díla přisuzovaná mrtvému malíři, kterého se snaží udržet ještě "naživu". Když jeden milovník umění objeví jeden z padělků, Ripley přijde na tiskovou konferenci převlečený za mrtvého malíře, aby prokázal, že jeho díla jsou pravá. Nepodaří se mu ho však přesvědčit, tak ho pozve domů a zavraždí. Vše nabere nepříjemně rychlý spád, když policie vedená detektivem Websterem přijde hledat zmizelého muže.

Ripley Under Ground, Německo, USA, Velká Británie 2005, 97 min., režie:Roger Spottiswoode, hrají: Barry Pepper, Jacinda Barrettová, Tom Wilkinson, Willem Dafoe...

Taxi 4

Taxi 4 je čtvrtou částí slavné automobilové ságy Taxi napsané Lucem Bessonem. Všichni hlavní herci trilogie Taxi se vrací ke čtvrtému opusu - taxikář Samy Naceri, nešikovný policajt Frédéric Diefentha i komisař Bernard Farcy, jehož role je v tomto díle mnohem významnější.

Belle Williamsová je krásná, neústupná a sexy taxikářka, proslulá tím, že se ulicemi New Yorku zásadně řítí rychlostí přesahující 150 km v hodině. Andy Washburn je mladý, sympatický detektiv, jeden z nejlepších, které New York má, ale bohužel zároveň jeden z nejhorších řidičů, kterého kdy město zažilo.

Andy je na horké stopě gangu brazilských bankovních lupiček a přemluví Belle, aby mu pomohla čtveřici chytrých zlodějek dopadnout. Chladnokrevná taxikářka a sebevědomý policista se společně pouští do napínavé hry na kočku a na myš a snaží se vypočítavé dívky přelstít. Zběsilá honička může začít, pokud se ovšem dříve Belle a Washburn nezabijí navzájem.

Taxi 4, Francie 2007, 91 min., režie: Gérard Krawczyk, hrají: Frédéric Diefenthal, Bernard Farcy, Jean-Christophe Bouvet, Edouard Montoute, Samy Naceri..

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám