Hlavní obsah

Santa Claus musí zhubnout, aby nedával špatný příklad dětem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Santa Claus prý musí před letošními Vánocemi shodit pár kilo - a to proto, aby nedával špatný příklad dětem. Tradiční hrdina dětských srdcí se vždy pyšnil oblým bříškem. Bossové nákupních středisek v Británii však vydali nekompromisní pokyn: utíkej do fitness centra a shazuj kila! Přimělo je k tomu patrně nejnovější zjištění lékařů, že do roku 2050 bude více než 50 procent Britů obézních.

Článek

Hypermarket Bluewater ve městě Greenhithe v hrabství Kent šel dokonce tak daleko, že založil santovský výcvikový tábor pro nováčky, píše list Daily Mail.

"Santa je tu už léta, ale společnost se změnila a náš Santa Claus toho musí být odrazem. V táboře pro nováčky se bluewaterský Santa dostane do formy, takže může sloužit za vzor dětem, které ho zbožňují. Bude to pořád ten roztomilý, zábavný stařík, ale bude v lepší kondici a bude taky zdravější," prohlásila mluvčí hypermarketu.

Přestože v červeném oblečený dědoušek s bílým plnovousem prý spálí 600 kalorií za hodinu rozdáváním dárků, problém tkví v chutných vánočních koláčcích s kandovaným ovocem, kterými jej děti hostí. Kdyby slupnul každičký koláč, jimiž ho děti v Británii obdarují, přibral by prý neuvěřitelných 721 000 liber (přes 300 tun).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám