Hlavní obsah

Zamilovaní mohou na Valentýna darovat krev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

O netradičním dárku mohou před čtvrtečním svátkem svatého Valentýna přemýšlet lidé v Královéhradeckém kraji. Při akci nazvané "Kdo miluje, daruje krev" se mohou lidé na transfuzních stanicích ve čtvrtek stát dárci krve. Informoval o tom autor akce Tomáš Zdechovský.

Článek

Akce je zaměřená především na dárce krve, kteří přijdou k odběru poprvé, protože jejich počet v posledních letech v Královéhradeckém kraji klesá.

"Smyslem akce je přivést mladé lidi do transfuzních stanic místních nemocnic, které tak mohou obnovit své databáze. A kdy jindy by tam měli přijít než v den svátku zamilovaných a dát ten nejcennější dar," uvedl Zdechovský.

Krev bude možné darovat například v Hradci Králové, Náchodě či Trutnově, v Jičíně si dárce pouze zaevidují do databáze a k odběru je pozvou za několik týdnů.

"Největší rezervy pro darování krve jsou v řadách studentů, kteří umějí žít zodpovědným a bezpečným stylem života a navíc nemají problém s uvolňováním ze zaměstnání," dodal předseda královéhradeckého Červeného kříže Lukáš Pochylý.

Reklama

Výběr článků

Načítám