Hlavní obsah

Nikde nepršelo, přesto restauraci na výletním místě u Brna zalila voda

– Brno • Aktualizováno

Zcela bez varování se ve středu odpoledne vylil z břehů menší tok Říčka protékající Mariánským údolím, oblíbeným výletním místem na okraji Brna. Rychle stoupající voda zaplavila místní restauraci. Voda se zvedla i přesto, že nikde v okolí hodiny nepršelo. Hasiči a strážníci monitorují situaci na místě, podle posledních zpráv voda klesá.

Foto: MP Brno

Rozvodněná Říčka v Brně

Článek

Škodu voda napáchala ve výletní restauraci Eldorádo, kterou zaplavila do výše asi patnácti centimetrů. „Bylo to hodně nečekané, najednou začala voda stoupat a do hodiny a půl jsme byli pod vodou. Naštěstí nejsme žádná luxusní restaurace, snad to nebude tak zlé. Podobně to bylo v roce 2004, to jsme se ale stačili nachystat předem a voda se do hospody nedostala,“ řekla Právu Magda Honsnejmanová z Eldoráda.

Foto: MP Brno, Novinky

Vylitý potok Říčka

„Hasiči na nás byli hodní, vodu odčerpali, ale řekli nám, že ještě nemáme uklízet. V noci má totiž ještě pršet, tak abychom neměli dvojí práci. Když Pánbůh dá, snad už se k nám voda nedostane. Těžko říct, odkud se ta voda vzala,“ doufala Honsnejmanová.

Přijdou velmi silné bouřky s přívalovými dešti

Počasí

Voda se do Říčky dostala se zpožděním z okolních lesů zřejmě po noční prudké bouřce. „Událost jsme měli nahlášenou krátce po 14 hodině. Šlo o lokální záplavu, voda zaplavila restauraci. Nyní sledujeme tok, máme připravené pytle s pískem, které jsme zatím nepoužili. Vytvořené máme protipovodňové hlídky, sledujeme stoupání hladiny především na dvou rybnících. Čistíme také vpusti, aby voda mohla odtékat,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Foto: MP Brno

V brněnském Mariánském údolí se kvůli dešťům vylil z břehů menší tok Říčka

Hladinu sledují i brněnští strážníci, kteří také upozorňovali rybáře a návštěvníky lokality, aby si pro jistotu přeparkovali auta, pokud by se situace zhoršovala, k čemuž naštěstí zatím nedošlo. „Také jsme monitorovali výšku hladiny, budeme v tom pokračovat i během noci, zejména pokud by začalo pršet,“ dodal mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám