Hlavní obsah

Muž vrhl při předvolební akci po Babišovi vajíčko. Netrefil se a skončil na policii

Na čtvrteční předvolební akci hnutí ANO na pražské Pankráci hodil jeden z přítomných po premiérovi a šéfovi ANO Andreji Babišovi vejce, netrefil se a ochranka ho ihned zpacifikovala. Policie na Twitteru informovala, že orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu byla u zadrženého muže pozitivní. Incident kvalifikovala jako přestupek.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

ANO ve čtvrtek v rámci kampaně před říjnovými komunálními a senátními volbami pořádalo v Praze první ze série takzvaných sousedských večeří, při nichž nabízí příchozím zdarma občerstvení, kávu i pivo.

Podle serveru Seznam Zprávy po 20:00, když už předvolební akce ANO oficiálně skončila, přilétlo směrem k premiérovi vejce, přistálo asi deset centimetrů od něj. Babišova ochranka muže okamžitě zneškodnila a převezla na policejní stanici.

Policisté pozdě večer na Twitteru uvedli, že příslušníci policejní ochranné služby, kteří střeží premiéra, na Pankráci provedli rychlý a profesionální zákrok.

„Mladý muž (1990) skončil na policejní služebně, kde se podrobil orientační dechové zkoušce s pozitivním výsledkem. Pražská policie událost kvalifikovala jako přestupek,“ informovali policisté. Přestupek by měli dořešit pravděpodobně během pátku.

Hozeným vajíčkům čelili v polistopadové době i další politici - například 28. října 1991 při oslavách státního svátku v Bratislavě mířila sprška vajíček na tehdy ještě federálního prezidenta Václava Havla. V květnu 2009 doprovázelo kampaň před volbami do Evropského parlamentu házení vajíček na politiky sociální demokracie včetně tehdejšího předsedy Jiřího Paroubka. Podobný incident zažil i Miloš Zeman, když se 17. listopadu 2014 na Albertově účastnil odhalení pamětní desky k 25. výročí pádu komunistického režimu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám