Hlavní obsah

Mladá Češka zaujala hollywoodského skladatele. Zazpívá si na jeho pražském koncertě

Novinky, Kristýna Léblová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Devatenáctiletá zpěvačka Gabriela Heclová bude mít unikátní příležitost. I když nepatří k tuzemským hvězdám, zazpívá si na pražském koncertě slavného hollywoodského filmového hudebního skladatele Jamese Newtona Howarda. Ten si ji vybral — podobně jako další zpěvačky z různých zemí, kam má v rámci svého turné namířeno — na základě nahrávky, kterou mu poslala. Koncert se koná 19. listopadu.

Gabriela Heclová bude mít příležitost zazpívat si na koncertě Jamese Newtona HowardaVideo: Novinky

 
Článek

Howard vyzval zpěvačky ze zemí, kam v rámci svého aktuálního turné zavítá, aby zasílaly své pěvecké videonahrávky na jeho webový portál. „Kamarádi mi o tom konkurzu řekli, tak jsem to zkusila. Musela jsem jen poslat nahrávku písně Hanging Tree,“ vylíčila Gabriela začátek celého příběhu

Hanging Tree je píseň z trilogie The Hunger Games. „Ona vypadá jednoduše, protože se v ní opakují slova, ale vůbec to tak není. Mění se tam doby, najednou se nastupuje jinde, než se má, začíná to úplně do ticha bez jakéhokoliv tónu,“ popsala nástrahy písně mladá zpěvačka.

Foto: archiv Jvsgroup.cz

Hollywoodský filmový skladatel James Newton Howard vystoupí v Praze 19. listopadu.

I přes tyto obtíže ovšem uspěla. „Předem bych chtěl poděkovat za tak velkou účast v mém konkurzu. Rozhodování nebylo vůbec jednoduché. Nakonec jsem vybral Gabrielu. Její hlas podle mého názoru nejvíce sedí do skladby Hanging Tree, kterou s mnoha dalšími uvedu v listopadu v Praze,“ řekl k výběru samotný Howard.

Ten patří k nejvýraznějším skladatelům filmové hudby současnosti. Je podepsán pod hudbou k filmům jako Pretty Women, Temný rytíř, Fantastická zvířata a kde je najít, King kong, Já legenda, Šestý smysl, Vyvolený nebo již zmiňovaná sága Hunger Games. Byl osmkrát nominován na Oscara, na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech získal letos křišťálový globus za celoživotní přínos světové kinematografii.

Foto: foto z traileru k filmu The Hunger Games

Herečka Jennifer Lawrence ve filmu The Hunger Games.

Vystoupení, kde bude Gabriela, se uskuteční 19. listopadu v pražském Kongresovém centru. Za zády bude mít zpěvačka Český národní symfonický orchestr.

„Popravdě, pořád nevěřím, že si mě vybral. Jsem ten typ člověka, který si to uvědomí až ve chvíli, kdy se jde na věc, takže upřímně se bojím, že až budu v Kongresovém centru stát, že se sesypu. On je to fakt velký úspěch, já to vím a všichni mi to říkají. Jenže já to pořád neberu, že se to děje... Mám dost smíšené emoce,“ svěřila se Novinkám zpěvačka.

Dívka, která je zatím známá především díky sociálním sítím, kde ji sleduje okolo půl milionu lidí, doufá, že se jí díky této příležitosti a zkušenosti víc otevřou dveře do hudebního světa.

Reklama

Výběr článků

Načítám