Hlavní obsah

Další čtyři lidé byli zachráněni ze zavaleného hotelu v Itálii

Řím

Z trosek lavinou zasypaného hotelu ve střední Itálii záchranáři v noci na sobotu vyprostili další čtyři živé lidi, což zvyšuje počet zachráněných na devět. Informovala o tom italská záchranná služba. Pět lidí bylo vyproštěno už v pátek. Lavina na hotel, v němž bylo kolem 30 lidí, spadla ve středu krátce po zemětřesení, které zasáhlo střední Itálii.

Foto: Claudio Lattanzio, ČTK/AP

Záchranáři odvážejí do nemocnice holčičku, která byla z trosek vytažena v pátek.

Článek

V noci se podařilo z hotelu Rigopiano vyprostit dvě ženy a dva muže. Záchranáři se k nim prokopali pomalým tempem z obav, aby nezasypali vzduchové kapsy, které ve zřícené stavbě zůstaly.

V pátek byly zachráněny čtyři děti a jedna žena, záchranáři zjistili, že pod troskami je nejméně deset živých lidí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Páteční záchrana přeživších z lavinou zasypaného hoteluVideo: AP

V noci na sobotu byla také vytažena těla dvou mrtvých žen, což zvyšuje počet nalezených obětí neštěstí na čtyři. Dva mrtví byli odvezeni už dříve. Podle úřadů se stále pohřešuje nejméně 15 lidí.

Italské sdělovací prostředky v sobotu oznámily, že v noci byly z trosek slyšet hlasy, ale je prý obtížné určit, kde přesně lidé jsou. Záchranáři ale tuto informaci nepotvrdili. Jejich mluvčí Luca Cari řekl, že práce budou pokračovat ve dne v noci, dokud nebudou nalezeni všichni, kdo v hotelu byli.

Na místo se první záchranářský tým dostal ve čtvrtek brzo ráno, vyproštění jsou převáženi vrtulníky do pobřežního města Pescara, kde čekají příbuzní.

Reklama

Výběr článků

Načítám