Hlavní obsah

Důchodkyni svázali a ukradli jí šperky a medaile z války. Policie hledá svědky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie pátrá po lupičích, kteří minulou neděli v pražských Klánovicích okradli seniorku. Ženu v jejím domě svázali a následně připravili o šperky v hodnotě desítek tisíc korun a také o několik medailí. Přepadené se podařilo vyprostit až po několika hodinách.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Detektivové, kteří případ vyšetřují, žádají případné svědky, aby se jim ozvali, uvedl v sobotu mluvčí pražské policie Jan Daněk.

Do rodinného domu ve Smiřické ulici v Praze 9 se dvojice maskovaných pachatelů vloupala v neděli 15. července kolem 22:00. Obyvatelku domu svázali a byt během několika minut prohledali. Kromě šperků si odnesli i medaile za službu vlasti a dvě za zásluhy o obranu vlasti.

Ruský přízvuk

Pachatelé byli při přepadení maskovaní kuklami, na sobě měli černé kombinézy a na rukou rukavice. „K popisu lze tedy uvést pouze to, že to byli muži ve věku do třiceti let, vysocí asi 175 centimetrů a měli hubené postavy," uvedl Daněk. Jeden z lupičů měl na nohou bílé, druhý tyrkysové kropenaté tenisky. Oba měli ruský přízvuk.

Kriminalisté žádají případné svědky, kteří si v neděli 15. července mezi 22:00 a 23:00 všimli v okolí Smiřické ulice v Klánovicích čehokoli podezřelého, aby kontaktovali linku 158. Informace lze podat také přímo kriminalistům na čísle 731 195 199.

Případ vyšetřují policisté jako loupež a porušování domovní svobody. V případě dopadení a odsouzení hrozí pachatelům až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám