Hlavní obsah

Muže na Plzeňsku napadl divočák

Právo, orh

K naprosto ojedinělému případu vyjížděli v neděli odpoledne plzeňští záchranáři. Do nemocnice převáželi 48letého muže, kterého napadl divočák na lesní cestě v Přešticích. Právu to potvrdil mluvčí plzeňské zdravotnické záchranné služby Martin Brejcha.

Foto: Právo

Divočáci (ilustrační snímek)

Článek

„Muž utrpěl úraz na obou dolních končetinách, musel být na místě ošetřen a k dalšímu léčení předán do péče chirurgů fakultní nemocnice na Borech,“ uvedl Brejcha. Zraněný muž si zavolal pomoc sám mobilním telefonem.

Jedná se o naprosto výjimečný případ, který myslivci nepamatují. „Já tomu nevěřím,“ byla první reakce myslivce Oldřicha Tripese z Mysliveckého spolku Komařice na Českobudějovicku. Pak ale připustil, že divočák by na člověka zaútočit mohl v případě, že by byl zraněný, například postřelený, a nemohl nikam utéct.

„O své vůli divoké prase člověka nenapadne. Určitě před ním uteče, schová se, uklidí. Zaútočit by mohla v krajním případě i bachyně, když jí chytáte selátka,“ připustil Tripes.

Reklama

Související témata:

Související články

Na divočáky na Zlínsku vyrazí i policisté

Divočáky pomohou v ohnisku nákazy africkým morem prasat myslivcům lovit i policejní specialisté. Po proškolení a pořízení speciální munice by mohli policisté...

Výběr článků

Načítám