Hlavní obsah

V Praze 4 mají místo sekaček na trávu ovce

– Praha
Novinky, hlk, kl

Městská část Praha 4 si pořídila originální „sekačky“ na trávu. Plochu pod Branickou skálou tam spásají ovce. Pokud počasí dovolí, zůstanou na místě až do poloviny listopadu. Největší radost z nich mají místní děti.

Na Praze 4 mají místo sekaček na trávu ovceVideo: Novinky

 
Článek

Kvůli bezpečnosti ovcí i řidičů na okolních komunikacích nepobíhají zvířata volně. Jsou v ohradě, která se v pravidelných intervalech posouvá na ještě nespasená místa.

„Vždycky se to třech dnech až týdnu posouvá a zároveň se pod skálou seká tráva srpem a tím se dokrmují, takže spásají i plochu mimo ohradník,“ uvedl radní pro životní prostředí Ondřej Růžička.

Městská část využívá ovce na různých místech už několik let. V prvním roce byly v Braníku, odkud se přesunuly na koupaliště Lhotka, kde byly oblíbenou atrakcí hlavně pro děti. V současné době se chystá jejich přesun od Branické skály do areálu ledáren.

Zvířata jsou zajímavou podívanou pro děti, ale nejsou ani příliš nákladné. „Platíme nějakých 1500 korun za jednu ovci za měsíc. Náklady vychází tedy levněji. Záleží to na ploše, kterou spásají,“ uvedl Růžička.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám