Hlavní obsah

Během Velikonoc nepojede metro v části linky C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od pátku do pondělí nebude jezdit pražské metro na lince C v úseku Nádraží Holešovice - Pražského povstání. Důvodem výluky je výměna kolejnic a další úpravy trati. Dopravní podnik o prodlouženém víkendu zajistí náhradní autobusovou dopravu, jezdit bude i nová tramvajová linka, informovala mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vyměníme celkem téměř tři kilometry kolejnic, kolejnicovou část čtyř výhybek i navazujícího křížení, provedeme jejich podbití a výměnu zhruba dvě stě tun štěrkového lože. Hledali jsme nejvhodnější termín tak, aby se tato rozsáhlá oprava dotkla cestujících co nejméně, a proto jsme zvolili prodloužený velikonoční víkend," řekl dopravní ředitel DPP Ladislav Urbánek.

Přes den bude zavedena náhradní autobusová linka XC v trase Nádraží Holešovice - Vltavská - Florenc - Hlavní nádraží - Muzeum - I. P. Pavlova - Vyšehrad - Pražského povstání.

Posunou zastávky autobusů

Stávající tramvajová linka 6 bude mít navýšenou kapacitu. Navíc bude od 09:00 do 20:00 jezdit nová linka 36 v trase Bílá labuť - Náměstí Republiky - Dlouhá třída - Strossmayerovo náměstí - Výstaviště Holešovice - Nádraží Holešovice. Vedle toho budou také všechny spoje linky 17 prodlouženy do zastávky Vozovna Kobylisy.

Výluka se dotkne i autobusů MHD. Na linky číslo 118, 196 a 213 budou nasazovány kloubové vozy o větší kapacitě. Zastávka autobusu číslo 134 na Pražského povstání se posune v ulici Děkanská vinice asi o 25 metrů směrem ke křižovatce s ulicí Dačického.

Pro linku 135 se přesune nástupní zastávka Florenc v Křižíkově ulici přibližně o 30 metrů zpět a pro autobus 201 bude přemístěna nástupní zastávka Nádraží Holešovice do současné nástupní zastávky linky číslo 112.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám