Hlavní obsah

Stáj BAR přišla před závodem o obě formule

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MAGNY-COURS

Britská stáj BAR se před Velkou cenou Francie formule 1 ocitla bez svých formulí. Policisté totiž na základě soudního příkazu vtrhli do garáží britského týmu, zabavili oba vozy a naložili je na nákladní auta. V pátek by měl zasednout soud, který rozhodne, zda budou moci Jacques Villeneuve a Jenson Button mistrovský závod na Magny-Cours absolvovat.

Foto: Marcel Vašut
Článek

Podle agenturních zpráv nejsou známy podrobnosti celého případu. Údajně však soud nařídil zkonfiskovat vozy stáji BAR kvůli žalobě, kterou na ni podala monacká společnost PPGI za nezaplacené dluhy ve výši tří milionů dolarů. "Vzali jsme nějaké vybavení a vozy," potvrdil policejní mluvčí agentuře Reuters. "Neznáme přesně pozadí sporu, ale soud v pátek zasedne a rozhodne, zda budou auta moci jet závod, nebo ne," dodal.

Do garáží BAR dnes večer vtrhlo pět příslušníků francouzské policie včetně soudního zmocněnce a odebrali týmu oba soutěžní vozy. Podle svědků mechanici sundali kola, kokpity naložili na nákladní auto a nechali je uzamčené na okruhu. O tento krok údajně policii požádal soud už před červnovou Velkou cenou Monaka, jenže šéf týmu David Richards soudní příkaz ignoroval a vozy nechal poslat zpátky do Velké Británie.

Britské stáji patří v pořadí šampionátu páté místo, britský pilot Button figuruje mezi jezdci na desáté pozici a jeho kanadský kolega Villeneuve je třináctý. Už v pátek přitom Velká cena začne první části kvalifikace, na niž naváže sobotní pokračování, a v neděli se na Magny-Cours pojede o mistrovské body.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám