Hlavní obsah

Sesterské finále Williamsových vyhrála Serena

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Ženský titul na tenisovém Wimbledonu zůstává v rukou Sereny Williamsové. Ta ho obhájila ve finále proti své sestře Venus, které se podařilo vyhrát první sadu, ale další dvě prohrála.

Foto: Ivo Šašek

Festival regionálních potravin Plzeňského kraje se těšil velkému zájmu veřejnosti. Spokojeni byli jak malí, tak i velcí.

Článek

Mladší ze sester Williamsových tak získala šestý grandslamový titul v kariéře. Z posledních šesti grandslamů přitom nevyhrála jen letošní French Open.

Venus Williamsovou v zápase omezovalo zranění břišních svalů, které si přivodila ve čtvrtečním semifinále proti Belgičance Kim Clijstersové. V pátek kvůli němu vůbec netrénovala a dnešní poslední zahřívací trénink před finálovým utkáním ukončila po deseti minutách.

V úvodu zápasu však herní projev wimbledonské vítězky z let 2000 a 2001 žádným zdravotním problémům nenasvědčoval - také zásluhou nepřesných úderů své sestry se Venus záhy dostala do vedení 3:0. Serena pak zpřesnila hru a vyrovnala na 3:3, v desáté hře však znovu ztratila podání a první set prohrála 4:6.

Od druhé sady začala mít starší ze sester Williamsových větší problémy s podáním, kterých Serena využila k vedení 5:2. Venus dokázala snížit na 4:5, ale to bylo z její strany vše.

Svůj servis čtvrtá nasazená hráčka znovu ztratila hned v první hře rozhodujícího třetího setu a odešla s místní lékařkou do šaten na ošetření bolavého břišního svalu. V zápase pak sice pokračovala, dvojchybou však umožnila Sereně získat vedení 5:2, které světová jednička dokázala při vlastním podání proměnit ve vítězství.

Na rozdíl od Australana Lleytona Hewitta, který jako obhájce vypadl hned v prvním kole, dokázala Serena Williamsová svůj loňský triumf zopakovat. Vítězné euforie se však diváci nedočkali, obě sestry se bez výraznějšího projevu emocí objaly u sítě. Finálový zápas trval dvě hodiny a tři minuty.

Ženy: Dvouhra - finále:
S. Williamsová (1-USA) - V. Williamsová (4-USA) 4:6, 6:4, 6:2.
Další výsledky:
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Ram, Rodionová (Izr./Rus.) - Kerr, Sequerová (Austr./Ven.) 6:2, 6:3.
Juniorky: Čtyřhra - semifinále:
Böhmová, Krajicková (ČR/Niz.) - Falconová, Gonzalezová- Peňasová (USA/Šp.) 6:2, 6:2.

Mužskou čtyřhru vyhráli Björkman s Woodbridgem

Mužskou čtyřhru ve Wimbledonu vyhrála švédsko-australská dvojice Jonas Björkman, Todd Woodbridge, když ve finále porazila nejvýše nasazené Maheše Bhúpathího s Maxem Mirným 3:6, 6:3, 7:6 a 6:3. 

Semifináloví přemožitelé Davida Rikla a Leandera Paese sice ve finále na centrálním dvorci vyhráli první set, v dalším vývoji zápasu však  ndicko-běloruský pár na své soupeře nestačil a odešel poražen.

Muži: Čtyřhra - finále:
Björkman, Woodbridge (4-Švéd./Austr.) - Bhúpathí, Mirnyj (1-Indie/Běl.) 3:6, 6:3, 7:6 (7:4), 6:3.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám