Hlavní obsah

Řezníček míří do Sparty, o Urama je prý zájem v Rusku

– PRAHA

Dosavadní obránce Plzně Josef Řezníček oblékne v příští sezóně dres pražské Sparty, kde šestatřicetiletý hokejista podepsal roční smlouvu s následnou opcí. Ze Znojma do ruského Togliatti by měl podle slovenských médií odejít Marek Uram, vedení jihomoravského klubu však o ničem neví.

Foto: Jiří Cysař
Článek

O příchodu drobného plzeňského obránce do pražského celku se spekulovalo již delší dobu. "Podrobnosti smlouvy jsme ale dotáhli dnes," uvedl Koželuh. O dalších aktuálních změnách však chce Sparta informovat až v příštích dnech.

Mužstvo s největší pravděpodobností opustí po obráncích Valdemaru Jirušovi a Františku Ptáčkovi i další pilíř obranných řad Jan Srdínko, který nesouhlasí s navrhovaných snížením platu oproti platnému kontraktu.

Na odchodu je i Patrik Martinec, o něhož se zajímá ruský Voskresensk. Nedořešená jsou i angažmá Martina Špaňhela a Vojtěcha Kubinčáka, o jejich služby Sparta momentálně nestojí, v kuloárech se rovněž hovoří o odchodu vytáhlého beka Jaroslava Nedvěda do Liberce.

Dočekal: o Uramově odchodu s nikým nejednáme

"O ničem nevíme a nikdo se s námi zatím nespojil," uvedl Dočekal v reakci na zprávy slovenských novinářů. Potvrdil však již dříve zveřejněné informace, že v případě zajímavé nabídky by znojemský klub světového šampióna z roku 2001 pravděpodobně uvolnil. "Pokud by to bylo zajímavé pro obě strany, tak jsme domluveni, že jej uvolníme. Nemůžeme však moc dlouho čekat," dodal Dočekal.

Osmadvacetiletý útočník, jenž je momentálně se svými klubovými spoluhráči na dovolené na Kanárských ostrovech, do Znojma přestoupil z Liptovského Mikuláše v sezóně 1999/2000. V následujícím ročníku obsadil v tabulce nejlepších střelců české extraligy druhé místo s 26 góly. Stejné místo mu patřilo i v kanadském bodování s 57 body.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám