Hlavní obsah

Reprezentant Ujčík se znovu stěhuje: do Sparty!

– PRAHA

Vyhlášený kanonýr Viktor Ujčík v letošním ročníku již podruhé mění působiště. Z Plzně, kam přišel na hostování ze Slavie, se opět stěhuje do Prahy. Nezamíří ovšem do Edenu, ale oblékne dres úřadujícího mistra Sparty. Z Holešovic zamířil na západ Čech jiný útočník Daniel Branda.

Foto: Břetislav Šťasta
Článek

Třicetiletý Ujčík absolvuje první trénink s mistrovským týmem již dnes odpoledne. Ve Spartě setrvá obávaný útočník do konce sezóny, po vypršení hostování se opět stane kmenovým hráčem Slavie.

Vedení edenských do přestupových hrátek s Ujčíkem nemohlo nijak zasáhnout poté, co jej v průběhu ročníku vyměnilo za Radka Dudu a Aleše Krátošku.

Problémem bylo dojíždění

Plzeňští vysvětlují uvolnění svého druhého nejproduktivnějšího hráče zejména jeho problémy s pravidelným dojížděním z Prahy. "Viktor je fixovaný na rodinu a na jeho výkonech se to projevovalo," řekl ředitel klubu Zdeněk Haber a poukázal na skutečnost, že v uplynulých devíti kolech vstřelil Ujčík pouze jeden gól. "Když k nám přišel, tak branky dával, ale teď asi jeho krize dosáhla vrcholu," všiml si Haber.

Ujčík ve 23 zápasech za západočeský tým nasbíral Ujčík 17 kanadských bodů za dvanáct branek a pět asistencí. Celkově má na kontě o čtyři body více.

O čtyři roky mladšího Brandu získala Sparta před sezónou ze Slavie, hráč ale nenaplnil očekávání vedení klubu. V dosavadním průběhu extraligy vstřelil šest branek a připsal si devět asistencí. O jeho výměně do jiného klubu se mluvilo již několikrát.

Angažování Dopity nevyšlo

Sparta se v minulých dnech snažila výrazněji posílit kádr, zařadila se například i do fronty zájemců o navrátilce z NHL Jiřího Dopitu. Varianta angažování olympijského vítěze z Nagana však nevyšla, šumperský rodák se totiž rozhodl ve zbytku sezóny odpočívat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám