Hlavní obsah

Rennes brzdí přestup Čecha do Barcelony

Novinky, Jan Krůta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Možný přestup brankáře české fotbalové reprezentace Petra Čecha do Barcelony trochu komplikuje postoj jeho současného zaměstnavatele, francouzského Stade Rennes. "Nechtějí ho prodat za každou cenu," prozradil Viktor Kolář, výkonný ředitel agentury Sport Invest, která hráče zastupuje. UVNITŘ ČLÁNKU: ČEŠI V PŘESTUPOVÝCH VODÁCH

Foto: archiv Pestrovečer

Pestrovečer

Článek

Barcelona údajně nabízí za Čecha, který v této sezóně výrazně pomohl Rennes k záchraně, v přepočtu 400 miliónů korun. Jeho agent Pavel Zíka už se zástupci katalánského velkoklubu jednal, ale největší problém prý spočívá na straně Rennes. "Řekli, že by si ho rádi ještě rok nechali, proto je v tuto chvíli těžké odhadovat, na kolik procent je Petrův přestup reálný," uvedl Kolář. Jasno by do celé věci mohla vnést další schůzka se zástupci obou klubů, která by se měla uskutečnit ještě tento týden.

Řepku láká Galatasaray, ale i Anglie

Rušno je i kolem řady dalších českých hráčů. Ať už z naší ligy, či legionářů. Tomáš Řepka, jehož West Ham sestoupil z anglické Premier League, zřejmě v klubu nezůstane, i když s ním má kontrakt ještě na další tři roky. S první nabídkou přispěchal Galatasaray Istanbul, který trénuje Fatih Terim, jenž Řepku zná ze společného angažmá ve Fiorentině.

"Volal mu Terimův asistent a Tomáše ten zájem těší," prozradil hráčův agent Ondřej Chovanec. "Dostal by vilu v rezidenční čtvrti, dcera by tam mohla chodit do anglické školy. Ale možná by pro něj bylo lepší zůstat v Anglii, kde už prostředí dobře zná," mínil Chovanec, který byl dnes na jednání v Londýně. Do hry prý totiž vstoupil jeden nejmenovaný klub z anglické nejvyšší soutěže. West Ham by si podle kuloárních informací Řepku cenil asi na 5 mil. liber (asi 205 mil. Kč).

Hašek domů, Vachoušek do Francie

Martin Hašek nakonec nepřestoupí z Austrie Vídeň v rámci rakouské ligy do Sturmu Graz, ale podle posledních zpráv to vypadá, že zakotví v Čechách. Zájem o něj projevily Ostrava, Brno a Plzeň. "Myslím si, že do týdne by mělo být jasno," prozradil Kolář. Nejlépe vypadá údajně jednání s ostravským Baníkem, kde o služby zkušeného defenzívního záložníka vehementně usilují.

Konkrétní rysy nabírá přestup útočníka Slavie Štěpána Vachouška do francouzského Olympique Marseille. "Štěpán je na podmínkách s klubem domluven a brzy by měl podepsat smlouvu na čtyři až pět let," řekl Kolář. Slavia za českého reprezentanta vyinkasuje částku 2,5 mil. eur (85,7 mil. korun) a v těchto dnech se dolaďuje pouze splátkový kalendář.

Do Itálie má namířeno Vachouškův klubový spoluhráč Rudolf Skácel. Tento týden mají do Prahy přijet na jednání zástupci Brescie. Kluby jsou prý dohodnuty na částce kolem 2 mil. eur, ale jasno ještě není ohledně podmínek pro samotného hráče.

Papadopulos podepíše Arsenalu

Ostravský talent Michal Papadopulos má hodně blízko k uzavření smlouvy s londýnským Arsenalem. Částka za přestup se pohybuje v rozmezí 70-90 mil. korun. "Jde už jen o to, potkat se se zástupci Arsenalu a předat si podepsané dokumenty. Do konce týdne by mohl Michal podepsat smlouvu," přiblížil Kolář.

Papadopulos ve středu konečně dostane řecký pas, na který má podle svých předků nárok, a jako fotbalista ze země Evropské unie tudíž nemusí splňovat přísná kritéria pro udělení pracovního povolení. Letní přípravu tak už zahájí pod vedením francouzského kouče Wengera s prvním týmem Arsenalu.

Mezi českými kluby letos v létě zřejmě nedojde k nějakým bombastickým transakcím. Zatím se jeví nejzajímavější výměna Johany za Pospíšila mezi Libercem a Spartou. Každý klub si hráče údajně cení na 30 miliónů korun, která by měla být zítra dotažena do konce. "Myslím, že to bude objemově jeden z největších přestupů léta v rámci naší ligy," řekl manažer obou hráčů Pavel Zíka.

Kdo může změnit dres
ČechRennesBarcelona
ŘepkaWest HamGalatasaray
PapadopulosOstravaArsenal
JankulovskiUdineJuventus, Lazio
GrygeraSpartaJuventus, CSKA Moskva
VachoušekSlaviaMarseille
SkácelSlaviaBrescia
T. DošekSlaviaDynamo Moskva
JohanaLiberecSparta
PospíšilSpartaLiberec
KiselBohemiansLiberec
M. HašekAustriaOstrava
KinskýLiberecHannover
UjfalušiHamburkArsenal

Reklama

Související články

Brankář Čech by mohl přestoupit do Barcelony

Reprezentačního brankáře Petra Čecha si jako novou posilu vyhlédl jeden z nejslavnějších fotbalových klubů na světě FC Barcelona. Hráčův agent Pavel Zíka dnes...

Vachoušek zřejmě brzy opustí Slavii

Přestup Štěpána Vachouška do Olympique Marseille se zřejmě blíží. Slavia i hráčův manažer Pavel Zíka připustili, že názory obou stran se přibližují. Podle...

Výběr článků

Načítám